Lehel
17 °C
27 °C

Ott lehet Pekingben Athén botrányhősnője

2008.07.15. 16:53

Az Athénban doppingbotrányba keveredett Ekaterini Tanu görög sprinter kvalifikálta magát a pekingi játékokra. A helyi olimpiai bizottság (HOC) közlése szerint Tanu hétfőn Kréta szigetén, a réthimói viadalon ötödik lett 100 méteren, s 11.39 másodperces idejével elérte a B szintet, melynek köszönhetően tagja lett a kínai fővárosba utazó görög csapatnak.

"Hivatalosan teljesítette a csapatba kerülés feltételét, de azt egyelőre nem tudni, hogy ott akar-e lenni Pekingben" - olvasható a HOC közleményében a Sydneyben ezüstérmes atlétával kapcsolatban.

A görög atlétika két legnagyobb sztárjától, Tanutól és a szintén sprinter Kosztasz Kenterisztől aranyérmeket vártak az athéni olimpián, ám a játékokon végül el sem indulhattak, miután nem jelentek meg több doppingvizsgálaton. Ezért kétéves eltiltást kaptak. A sydney-i játékokon Kenterisz férfi 200 méteren arany-, míg Tanu női 100 méteren ezüstérmet szerzett. Ám még az is előfordulhat, hogy végül Tanu is aranyérmesként kerül be a sportkönyvekbe, miután az Ausztráliában győztes amerikai Marion Jones bevallotta, hogy doppingolt és visszaadta összes olimpiai érmét, köztük a 100-on szerzett aranyat is.