Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Remek napot zártak a magyarok a paralimpián

2008.09.07. 18:26

Remekül kezdődött a magyarok számára a pekingi paralimpia: a versenyek nyitónapján a 17 éves Sors Tamás fantasztikus, 59.34 másodperces világcsúccsal aranyérmet szerzett 100 m pillangón a 9-es sérültségi kategóriában. Az úszó egész nap szenzációsan versenyzett, az előfutamból is világrekorddal - 59.38-cal - került be a fináléba.

Rajta kívül még hárman voltak döntősök, Csúri Ferenc 100 m pillangón, a 8-as kategóriában hetedik lett, Ráczkó Gitta pedig 200 m vegyesen a nyolcadik helyen zárt. Becsey János ugyancsak 200 m vegyesen szintén nyolcadikként csapott a célba, de utólag szabálytalan forduló miatt kizárták. 100 m gyorson Engelhardt Katalin 9., 200 m vegyesen Illés Fanni 13. lett.

Sportlövészetben a 10 méteres sportpisztolyban Gurisatti Gyula a 25. helyet szerezte meg. Az asztaliteniszezők vetélkedésében Csonka András első csoportmeccsén 3-0-ra kikapott kínai ellenfelétől. A bocsásoknál Béres Dezső egy győzelemmel és egy vereséggel kezdett, Gyurkota József mindkét csoportmérkőzését elveszítette, így ő már nem juthat be a negyeddöntőbe. A nyitónapon 24 ország sportolói végeztek dobogós helyen, Magyarország egy arannyal a 11. helyen áll az éremtáblázaton. (MTI)