Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Úszásban nyerhetjük az első érmet a paralimpián

2008.09.06. 17:52

A magyar versenyző vasárnap legerősebb számában, 100 méter pillangón (9-es kategória) méri össze tudását a riválisokkal. A 17 éves úszó 2006-ban világbajnoki bronzérmes volt ezen a távon, idén, az év elején a világcsúcsot is ő tartotta, idejét azonban tavasszal egy ausztrál versenyző tovább javította. Sorson kívül Csúri Ferenc (100 m pillangó, 8-as kategória), Ráczkó Gitta (200 m vegyes), Illés Fanni (200 m vegyes), Becsey János (200 m vegyes) és Engelhardt Katalin (100 m gyors) képviseli úszásban a magyar színeket.

Elkezdődnek az egyéni küzdelmek asztaliteniszben Csonka Andrással, Berecki Dezsővel és Zborai Gyulával, valamint bocsában Béres Dezsővel és Gyurkota Józseffel. Érmeket osztanak sportlövészetben a pisztolyosok 10 méteres versenyében is, de az itt induló Gurisatti Gyulának az 50 méteres szám az erőssége. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?