Verrasztó Dávid lemondta az olimpiai szereplést

2008.07.30. 16:37

Szerda délután a Hainan kínai légitársaság menetrend szerinti járatával útnak indult az olimpiára utazó magyar versenyzők első nagyobb csoportja, az úszók. Verrasztó Dávid azonban lemondta szereplését, így nem tartott a csapattal.
Az úszók 31-es létszáma így eggyel csökkent, ugyanis Verrasztó Dávid nem változtatott korábbi elhatározásán, s lemondta részvételét, amelyről még édesapja, a volt világhírű versenyző sem tudta lebeszélni. A 20 éves úszó azzal indokolta távolmaradását, hogy egyelőre csak tartalékként került az utazók közé, s  ha nem versenyezhet, túl nagy szomorúságot jelentene számára a lelátóról nézni végig a versenyeket - tájékoztatott a MOB. Verrasztót a 4x200 méteres gyorsváltóban nevezték.
A 14:30-ra tervezett indulás előtt két és fél órával - a pekingi kánikulára való tekintettel - könnyű, sportos öltözetben gyülekezett a Ferihegyi repülőtéren az úszók mellett a két tornász, Böczögő Dorina és Gál Róbert is, de szintén az első különítménnyel tartott Schmidt Gábor, a kajak-kenu szövetség főtitkára és Tállay András főorvos, az egészségügyi csoport vezetője is.
Az utazás várhatóan több mint kilencórás lesz.