Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

A Kovács-Janics-féle négyes megint nyert

2008.06.27. 22:00 Módosítva: 2008.06.27. 22:02
0 hozzászólás
A nőknél tisztult a kép a kajak-kenu országos bajnokság első napján, a férfiaknál még nem dőlt el, kik alkotják majd a négyest. A Kovács és Janics vezette csapat újra nyert, Fábiánné tanítványai lemaradhatnak az olimpiáról.

A kajak-kenu országos bajnokság pénteki versenynapján a legnagyobb érdeklődés a két négyes versenyét előzte meg. A nőknél három hete a néhány edzés után összeülő Kovács, Janics, Kozák, Szabó négyes nagyon megverte a Fábiánné Rozsnyói Katalinnál maradtakat. Többen úgy gondolták, a második válogatót nem is kellene megrendezni, olyan megnyugtató volt a fölény, a Paksy-féle egységből hiányzott a dinamika, és mintha az elejét túlzottan megnyomták volna.

A pénteki verseny jóval szorosabb volt, Fábiánné változtatott, Patyi Melinda helyett Medveczky Erikát ültette Paksy Tímea, Benedek Dalma és Fazekas Krisztina mellé.

A sorrend azonban nem változott – a különbség kisebb lett, de így is tekintélyes –, vagyis az elmúlt évek legsikeresebb magyar edzőjétől távozó négy versenyző nyert, ezzel elméletben kijutottak a pekingi olimpiára. Hacsak az elnökség másként nem rendelkezik, és a kapitány nem akarja kipróbálni Benedek Dalmát, akivel még erősebb lehetne az egység.

A négyest felkészítő Sári Nándor úgy gondolja, nincs szükség cserére, és ha az elnökség is ezt az álláspontot osztja, ez a kvartett veszi fel a harcot a nagy favorit németekkel. Sári kiemelte, azért lett szorosabb a küzdelem, mert a megismételt rajtot nem kapták el tanítványai.

Férfi négyesben minden nyitottá vált, de nem úgy, ahogy előzetesen gondolták. Nem a Kammerer-féle négyes (Kammerer, Kucsera, Benkő, Kadler) verte meg az első válogatón győztes Gyökös, Kökény, Vereckei, Horváth egységet, hanem Sík Márton, Beé István, Boros Gergely és Bozsik Gábor.

Ebből adódóan jövő pénteken szétlövés lesz. A két olimpiai bajnokkal – Vereckei Ákos és Horváth Gábor – felálló Gyökösék a végét nem bírták, ezért lesz szükség az újabb körre. Angyal Zoltán kapitányt nem lepték meg a történtek. Három hete amiatt panaszkodott, hogy egyik négyes sem átütő. Ha nem erősítenek bele hamarosan, az érem is messze kerül tőlük Pekingben, mondta.

Férfi egyesben Benkő Zoltáné lett a bajnoki cím, ezzel a pekingi rajtjog ezer méteren.  • Bérelnék
  • Hírek