Kemény: Megkönnyítettük az életünket

2008.08.12. 11:45
A gyorsan összeroppantott görög válogatott elleni győzelem nem teheti elbizakodottá a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatottat, mert szinte valamennyien reálisan értékelték fölényes sikerüket. Kemény Dénes kapitány figyelmeztetett, hogy mindig újra kell teremteni magukat.

A magyar vízilabda-válogatott nem akart lemaradni Montenegró mögött, amely tizenkét góllal verte a csoport leggyengébb tagját, Kanadát. Az olimpiai címvédő magyarok a középmezőnyhöz tartozó Görögországot pillanatok alatt elintézték, és a gólkülönbség jelentős javítását is elkezdték. A gólaránynak akkor lesz jelentősége, ha pontegyenlőség dönt az első helyről, amely azonnali elődöntőt ér.

"Kiváló kezdésünk után a görögök hirtelen összeroppantak, mert az a csapat össze szokott roppanni, amelyik tudja, hogy az ellenfél jobb nála három vagy négy góllal, és ezt a különbséget meg is szerzi pár perc alatt. Látványosan elveszítették a hitüket, amiben nekünk is komoly szerepünk volt, mi idéztük elő ezt az állapotot. Nem lehet kiindulni ebből az eredményből, de megkönnyítettük az életünket" - nyilatkozta a görögök tizenegy gólos legyőzése után Kemény Dénes szövetségi kapitány.

Hozzátette, ezúttal is követtek el hibákat védekezésben, de ezek most másodlagosak voltak, mert a biztos vezetés tudatában bőven belefért.

"A játékosoknak ettől függetlenül úgy kell játszaniuk, mintha minden pillanatban életük meccsére készülődnének, mert ez egy olimpia, nagyon kiegyenlített a mezőny, bárki meglepetést okozhat, megváltozott, felgyorsult a póló. Minden meccsen újra kell teremteni magunkat" - értékelt.

A négygólos Biros Péter elmondta, nem foglalkoztak előzetesen a gólkülönbséggel, nem akartak előzetesen a közönségnek sem játszani, de végül így adta a mérkőzés. "Minden jól sikerült, de mindent meg is tettünk, hogy jól sikerüljön."

A 22 éves Varga Dénes úgy elemzett: felejthető győzelmet értünk el. "Legalábbis el kell felejtenünk, mert megtévesztő, becsaphatnánk magunkat, az összeomlás miatt ugyanis nem feltétlenül született reális eredmény, és a spanyolok előtt hiba lenne túlértékelni a siker jelentőségét. Csírájában el akartuk fojtani a próbálkozásaikat, és ez nagyszerűen sikerült is" - magyarázta.