Kidobtunk egy bronzérmet az ablakon

2008.08.13. 13:52
Buta hibát követett el a kötöttfogású Európa-bajnok Bácsi Péter, így bronzérem helyett csak az ötödik helyen zárt. Struhács kapitány nem értette, miért ment fej nélkül előre türelmes várakozás helyett.

Az idei Európa-bajnok Bácsi Pétert nagyon megviselte a pekingi olimpiai bronzmeccsen elszenvedett vereség, már a szőnyegen a kezébe temette az arcát. Bántotta, hogy nem volt türelme a francia Christoph Guenot ellen, bosszantotta az elszalasztott nagy esély. A 74 kilós versenyző az öltözőbe menet a falba csapott, nem volt kedve nyilatkozni. Érthetően volt dühös, megnyert meccset veszített el.

Megerősítette ugyanezt Struhács György szövetségi kapitány is.

"Kidobtunk egy érmet az ablakon. Másodszor követte el ezt a hibát, mert a grúz Kvirkelija elleni elődöntőben is jobb volt, de akkor is hibázott a harmadik menetben. Ha türelmesen, nyugodtan várja, hogy a francia lemenjen térdelő helyzetbe, már két ponttal vezetett volna, és ha felül van, és nem csinál semmit, akkor könnyen megnyerhette volna ezt a bronzot. Ehelyett elvitte a hév, fejetlenül ment előre, mint egy tulok, és veszített, mert simán eldobták. Kapitális hibát követett el, nagyon rossz döntést hozott. Abszolút megértem és átérzem a csalódottságát, elhiszem, hogy nagyon szomorú. Kintről nem tudtunk rajta segíteni, mert egy pillanat alatt történt minden."

Az érem azért is lett volna különösen fontos, mert a válogattnak ez lehetett volna az első Kínában.

A 66 kilós Lőrincz Tamás a későbbi győztestől kapott ki, utána a vigaszágon kubai verte. "Hihetetlen a balszerencsénk, Tamáson egyszer sem csináltak akciót, ő ellenben megpörgette a franciát, de pontot nem adtak érte. Keményen végigdolgozott négy évet, nem így kellett volna véget érnie első olimpiájának."

Csütörtökön három versenyző - Fodor Zoltán, Virág Lajos és Deák Bárdos Mihály - áll rajthoz, ők fejezik be a kötöttfogású szakág küzdelmeit.