Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Kobe Bryant a leggazdagabb olimpikon

2008.07.17. 14:18
0 hozzászólás
A Forbes magazin összeszedte, hogy a pekingi olimpián kik lesznek a legjobban kereső sportolók. A tízes listát a Los Angeles kosarasa vezeti, akinek a reklámbevételek nélkül közel 25 millió dollár jön össze egy évben; a dobogóra LaBron James és Ronaldinho fért még fel.

Régebben az olimpia az amatőr sportolókról és sportsikereikről szólt, majd a profik is egyre nagyobb szerepet kaptak. Olimpiai szereplésük azonban még akkor is tabunak számított, amikor az atléták már rég pénzdíjas versenyeken vettek részt.

1988-ban az amatőrnek nem nevezhető Steffi Graf nyerte a női teniszversenyt, 1992-ben az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottját már nem az egyetemi liga legjobbjai, hanem az NBA sztárjai adták.

Az olimpia egyre fontosabb a profiknak is, a brazil futballista, Ronaldinho új szerződésében az egyik fontos pont volt, hogy új csapata, az AC Milan engedje el Pekingbe.

Az amerikai Forbes magazin összeállította, kik lesznek az idei tornán a legjobban kereső sportolók. A tízes lista érdekessége, hogy a hét NBA-sztár mellé csak egy labdarúgó és két teniszező fért be. Az első négy helyezett csak a sportból 20 millió dollár felett keres évente.

A tizedik helyen a Los Angeles Lakers spanyol kosarasa, Pau Gasol található, aki 10 millió euró alatt keres évente, igaz, ebben nincsenek benne a reklámokból befolyó összegek. A kilencedik az amerikai Jason Kidd, a nyolcadik a német Dirk Nowitzki, szintén az NBA-ből.

Előbbi 12.5, a német klasszis közel 16 milliót keres évente, szintén csak a sportból. Nowitzki jelenléte a listán azért is érdekes, mert a német együttes jelenleg még a kvalifikációért küzd, így az is elképzelhető, ott sem lesz a tornán.

A hetedik helyen a lista egyetlen női szereplője, Maria Sarapova áll, aki 16 milliónál többet keres a tenisszel.

Az amerikai kosaras, Dwyane Wade alig marad el az évi 17 milliótól, míg a hazaiak első számú kedvence, Jao Ming pénze inkább a 18 millióhoz van közelebb.

Egy újabb teniszező, a svájci Roger Federer jön a sorban 22 milliójával, de ha hozzávesszük, hogy Velencében a Szent Márk téren is az ő Rolex-rekláma mosolyog, akkor ő is jóval többet tesz zsebre ennél.

A dobogó legalsó fokán Ronaldinho, a Milan brazil futballistája áll, aki alig másfél millióval keres többet Federernél. Második helyen a Cleveland Cavaliers elsőszámú sztárja, LeBron James található, majdnem 24 millió dolláros éves keresettel.

Az idei olimpia legjobban kereső sportolója Kobe Bryant, aki évi 24. 5 milliót pattogtat össze a Los Angeles Lakers színeiben. Emellé zsebpénznek jól jön a Nike, a Sony vagy éppen a Coca-Cola reklámokból befolyó pár millió.  • Vennék
  • Hírek