Ez a negyedik hely teljesen rendben van

2008.08.23. 09:14 Módosítva: 2008.08.23. 09:25
A magyar női kézilabda-válogatott a rosszul sikerült utolsó hat perc miatt elvesztette a bronzmeccset, de a tornán nyújtott teljesítménye így is jobb volt, mint amit várni lehetett. A dobogó alsó fokára Dél-Korea kapaszkodott.

Rossz előjelekkel kezdődött számunkra a bronzmeccs. A koreaiak elleni találkozóról hiányzott Vérten Orsolya, aki részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, Görbicz kisebb sérüléssel bajlódott, Tóth Timea arcüreg-gyulladásban szenvedett. Utóbbi kettő vállalta a játékot.

A csoportmeccseken súlyos vereséget szenvedtünk Koreától, volt tehát miért visszavágni. Nem kezdtünk rosszul, az ötödik percben egy góllal vezettünk, Pálinger remekelt, elöl Görbicz kezdte el szórni a gólokat, elléptünk 6-2-re. Időt kért a koreai kapitány.

A rövid szünet az ázsiai csapatnak tett jót, rövid idő alatt három gólt lőtt, támadásban visszaestünk, Tomorit kétszer is belemenés miatt állították meg, a 11. percben utolért minket az ellenfél, sőt le is hagyott. A koreaiak kijöttek nyitott védekezésre, ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Hajdu János is időt kért. A koreaiak időként durván védekeztek, a félidő felénél egy góllal vezettek.

Védekezésben nem voltak nagy problémák, elöl viszont nem ment a helyzetkihasználás. Ziccerekben rendre rossz döntéseket hoztunk, de így is sikerült tartani a lépést, tíz perccel a szünet előtt 11-10-re vezetett Korea. Alaposan belehúztak a mieink az utolsó percekre, előbb egyenlítettek, majd három góllal elmentek, a szünetre kétgólos magyar előnnyel mentek pihenni a csapatok.

Két gyors góllal nyitott Korea a második félidő elején, de ugyanilyen gyorsan válaszoltunk mi is kettővel. Hatalmas küzdelem folyt a pályán, egyik csapat sem tudott ellépni. Borbás és a tőle szokatlan poszton játszó Hornyák kiválóan játszott. Pálinger a szokott módon nagy bravúrokkal védett, Ferling a csapat legjobbja volt.

Szorosan alakult az utolsó negyedóra, rendre Korea vezetett egy góllal, mi mindig egyenlíteni tudtunk. 27-27-tel fordultunk az utolsó hat percbe. Ekkor kettős emberhátrányba kerültünk, hetesből, majd akcióból is gólt lőtt ellenfelünk, gyorsan elmentek három góllal, a magyar kapitány megint időt kért. Összezuhant az addig remeklő magyar csapat, a végén döntő fölénybe kerültek az ázsiaiak. Hiába teljesítettünk erőn felül, a vége ötgólos vereség (28-33) és a negyedik hely lett.

Az első félidőben remekül küzdött a magyar csapat, kétszer is el tudott lépni a koreaiaktól, akik a gólzsákja, An Dzsung Hva indiszponáltan játszott. Remekül védekeztünk, a számos elrontott lehetőség ellenére is magabiztosan vezettünk.

A második félidőben nagyon sokáig fej fej mellett haladt a két csapat, szoros volt a csata, amely az utolsó öt percben dőlt el. A magyar válogatott a negyedik helyen végzett, amivel túlteljesítette az előzetes várakozást.

Koreai Köztársaság-Magyarország 33-28 (13-15)

Vezette: Igor Csernyega, Viktor Polagyenko (mindkettő orosz)

Koreai Köztársaság: O Jon Kran, Li Min He - Kim O Na 4, Hu Szum Jung 1, Szung Hai Rim, Kim Nam Szun, Kim Csa Jun 1, O Son Kog, Hong Dzsong Ho 8, Park Dzsung Hi 5, An Csung Va 3, Be Min Hi, Csoi Im Jong 1, Mun Phil Hi 10. Szövetségi kapitány: Lim Jung Csul.

Magyarország: Pálinger, Herr - Bódi, Borbás 5, Ferling 7, Görbicz 5, Hornyák 3, Kovacsicz 2, Pigniczki 1, Szamoránsky 1, Szűcs, Tomori 1, Tóth 3. Szövetségi kapitány: Hajdú János.

Kiállítások: 6 perc, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 3/3.

Bronzérmes a Koreai Köztársaság: O Jon Kran, Li Min He, Kim O Na, Hu Szum Jung, Szung Hai Rim, Kim Nam Szun, Kim Csa Jun, O Son Kog, Hong Dzsong Ho, Park Dzsung Hi, An Csung Va, Be Min Hi, Csoi Im Jong, Mun Phil Hi. Szövetségi kapitány: Lim Jung Csul.

A negyed helyen Magyarország végzett: Pálinger Katalin, Herr Orsolya, Bódi Bernadett, Borbás Rita, Ferling Bernadett, Görbicz Krisztina, Hornyák Ágnes, Kovacsicz Mónika, Pigniczki Krisztina, Szamoránsky Piroska, Szűcs Gabriella, Tomori Zsuzsanna, Tóth Tímea. Szövetségi kapitány: Hajdú János.