Lemaradtak az óriás gyerek győzelméről

2008.08.14. 15:51 Módosítva: 2015.05.21. 05:03
A francia Alain Bernard szülőfalujában mindenki a szüleivel, egy tévén akarta nézni a 100 gyors úszódöntőjét. Valaki azonban véletlenül kihúzta a tévé dugóját. Mire visszajött a kép, Bernard már olimpiai bajnok volt.

Alain Bernard remekül versenyezve, nagy hajrával nyerte a 100 méteres férfi gyorsúszás döntőjét. Az olimpia legnagyobb egyéniségének tartott amerikai Michael Phelpsnek számos rokona is ott van Pekingben, a francia úszó szülei azonban otthonról követik gyermekük sorsát.

Azonban bármennyire is szeretik, sikerült lemaradniuk olimpiai győzelméről. Pedig az alpesi Chateauvieux község szinte összes lakója összezsúfolódott a Bernard-szülők házában, olyan hangulatot teremtve, mintha a futball-világbajnokság döntőjét játszanák.

Abban a pillanatban azonban, amikor eldördült a rajtpisztoly, valaki kirúgott véletlenül egy kábelt, és a tv-képernyő elsötétedett. Csak arra volt idejük, hogy valaki gyorsan bekapcsoljon egy rádiót. Eltelt 47 másodperc, majd felüvöltöttek a riporterek: "Alain Bernard olimpiai bajnok!"

Eliane, Alain édesanyja sírt: "Nagyon meghatott és boldog vagyok, fantasztikus, ami vele történt. Annyit áldozott erre." Mindenki összeölelkezett a szobában, majd egyszer csak visszajött a kép, éppen akkor, amikor Bernard nyilatkozott a francia televíziónak.

Christine Ducrot, a bajnok nővére együtt könnyezett a többiekkel. Szerinte a győzelem napja nemcsak Bernard, de az egész család legszebb napja is volt, melyet még az adáshiba sem zavarhatott meg.