Michael Phelps lenyúlta a bukott ausztrál úszóklasszis háromszoros bajnok csaját

2008.08.24. 10:12 Módosítva: 2015.05.21. 04:32
A legeredményesebb úszónők közé tartozó Stephanie Rice két héttel az olimpia előtt szakított a több számban is elbukott exvilágcsúcstartóval, a játékok végére pedig összejött a fenoménnel.

Kellemetlen hetek állnak az ausztrál Eamon Sullivan mögött. Nem elég, hogy két aranyesélyes futamát szúrta el, és azóta az ausztrál sajtó csak trónjáról letaszított sprintkirályként hivatkozik rá, de végig kellett néznie, amint amerikai kollégája, Michael Phelps az orra előtt nyer nyolc aranyat, sok millió dollárt, majd látványosan enyeleg azzal a csajjal, akivel két héttel korábban még ő osztotta meg az ágyát.

A New York Post szerint Phelps hétfő este, az olimpiai falun kívül ünnepelte nyolc pekingi olimpiai aranyát, és bár nincs csaja, nagy boldogságában az ausztrál Stephanie Rice-szal csókolózott hevesen. "Minden úszó erről beszél, Sullivan pedig kikészült, amikor meghallotta, mi történt", fogalmazott a lap forrása.

Rice két héttel korábban szakított Sullivannel, az ausztrál sajtó azóta azt találgatja, vajon a magánéleti válság áll-e az ígéretes sprinter elvárás alatti teljesítménye mögött. Phelpset amerikai úszótársával, a szívesen vetkőző Amanda Bearddel hozták pletykaszinten össze, amit az úszónő a phoenixi Johnjay and Rich Show rádióműsorban az alábbi szavakkal cáfolt: "Na ne már, ez tök béna. Soha nem jöttem össze Michael Phelpsszel. Most komolyan, nekem van ízlésem. Egyáltalán nem az esetem."

A húszéves Stephanie Rice-nak viszont, úgy tűnik, az esete; az úszónő három aranyéremmel gazdagította országát ezen az olimpián. Ő szerezte az első pekingi és egyben a négyszázadik ausztrál olimpiai aranyat négyszáz méteres vegyesúszásban, ezután kétszáz méteres vegyesúszásban és a négyszer kétszázas váltó csapattagjaként is első lett. A vasárnap esti záróünnepségen ő viszi Ausztrália zászlóját.

Egy nappal azután, hogy csókolózni látták őket, Phelps és Rice nevetve és egymást játékosan átölelve pózolt a Speedónak, miközben a fotós megörökítette őket úszódresszükben, írja a New York Post. Nem tudni, hogy a két sikeres úszó mostantól egy pár-e vagy sem, szóvivőik nem reagáltak a sajtó megkereséseire. "Csodálom őt atletikus képességeiért és mindenért, amit csak elért. Örülök, hogy ennek a részese lehetek", mondta a lapnak Rice.