Nem tudtam berántani, sajnálom

2008.08.17. 19:07
A legutóbbi olimpiához képest egy helyet előrelépett a kalapácsvető Pars Krisztián, mégsem volt elégedett, mert érmet szeretett volna nyerni Pekingben. Apró technikai hibája okozta a vesztét a világranglistán második versenyzőnek, egy méter benne maradt legjobb dobásában, ha az megvan, ezüstérmes.

"Nem így terveztem ezt a napot, éremért jöttem, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megszereznem, nagyon sajnálom, hogy nem tudtam az edzőmnek, Pali bácsinak ezzel kedveskedni. Pedig minden jó volt, a dobókör, a kalapács, fejben is ott voltam, de egy apró technikai hibát vétettem, és bennem maradt egy méter. Ha az meglett volna, most sokkal boldogabb lennék" - kesergett Pars Krisztián a kalapcsvetés vasárnapi döntője után.

Nem volt elégedett teljesítményével, harmadik dobása után segítséget is kért Németh Páltól, a lelátóig sétált, megbeszélték, miért nem áll össze a mozgása, de utána sem tudta megvalósítani a tökéletes dobást, így maradt a 80,96-os eredménye, és a negyedik hely. A bronzérem ötvenöt centire volt tőle.


"Nem ért le a lábam a forgások után a körben, nem tudtam megfelelően kitámasztani, így nem tudtam megrántani a kalapácsot. Csak a forgásból származó lendület vitte előre, az utolsó erőbedobás nem. Ha ezt végre tudom hajtani, akkor megvan a hiányzó egy méter. A győztes Kozmusnak is volt egy ilyen dobása, akkor neki is korábban esett le a kalapács. Ennyin múlott. Rajtam."

A huszonhat éves Pars elmondta még, hogy minden évben megpróbálják rendezni technikáját, a második, legnagyobb dobása kilencven százalékos volt érzése szerint. Folyamatosan halad előre, a világbajnokságon még ötödik volt, a szuperdöntőn pedig szeretne visszavágni mostani legyőzőinek. A sorrend amúgy meglepte, a fehérorosz Gyevjatovszkijt nem várta ennyire előre. Az atléta nemrégiben töltötte le kétéves eltiltását.

A huszonhat éves szombathelyi versenyző volt a legfiatalabb a mezőnyben, jövőre már nagy eredményt vár magától.