Egymás ellen vívnak kedden a magyarok

2008.08.11. 19:45
Kedden a kardozók közül valaki megszerezheti Magyarország első aranyát, leginkább az athéni olimpia döntőjét elbukó Nemcsik Zsoltnak lehet erre esélye. A másik két magyar, Decsi Tamás és Szilágyi Áron közül az egyik az első körben elhullik, mivel összesorsolták őket.

Nagyon rosz helyzetbe kerültek a magyar versenyzők, mert a sorsolás miatt Szilágyi Áron és Decsi Tamás egymás ellen kezd kedden hajnalban Pekingben. Ezután ráadásul rögtön az ötödik kiemelt amerikaival, Keeth Smarttal vív a győztes, de legalább az elődöntőig elkerülhetik az első kiemelt olasz Luigi Tarantinót.

A 25 éves Decsi Tamás az idei versenyszezonban mindig a dobogó környékén tudott végezni, inkább csapatban lehet fontosabb szerepe. Szintén a 2007-es világbajnok csapat tagja a gimnazista Szilágyi Áron, akiről nem sok mindent tudhatnak ellenfelei, így még meglepetést is okozhatna, ha nem egy őt jól ismerő magyarral kezdene.

A másik ágra került egyik fő éremesélyesünk, Nemcsik Zsolt, aki a hazai Han-ming Csou ellen kezd a másik ágon, ahol a legerősebb ellenfeleknek a második helyen kiemelt német, Nicolas Limbach, és a hetedik román Mihai Covaliu tűnik.

Nemcsik Athénban második lett egyéniben és ötödik csapatban, rendkívül jó vívó, két világbajnokságot nyert csapatban 1998-ban és 2007-ben, mindig a legjobbak között végez, most sem várunk mást tőle. Nemcsiknek és Szilágyinak is a 62 éves korában elhunyt Gerevich György volt az edzője, így érte is vívnak.