Mázlink volt Ausztrália ellen

2008.08.16. 11:44 Módosítva: 2008.08.16. 13:46
A magyar vízilabda-válogatott utolsó előtti csoportmeccsén a félidőben már 9-5-re vezetett, de a végére majdnem elszórakozta előnyét, az ausztrálok az utolsó percben a döntetlenért támadtak. Az utolsó meccsen Kanada az ellenfél, a csoportgyőztes közvetlenül az elődöntőbe jut.

Jól indult a mérkőzés, alig három perc elteltével Benedek és Kiss Gergő góljaival két góllal vezetett a magyar csapat, de a pocsék védekezés miatt másfél perc alatt kiegyenlítettek az ausztrálok. Nem figyeltünk eléggé a két legjobb ausztrálra, Whalanra és Figliolira, akik két-két gólt szereztek.

A második negyedben kitoltuk a védekezésünket, az ellenféltől csak Figlioli volt eredményes, a mieink négyszer találtak be Stanton kapujába, akit lecseréltek a szünetben.

10-5-re és 11-6-ra is vezettünk, ekkor összezavarodott a csapat. Három gólt kaptunk négy perc alatt, ismét csak két gól volt a különbség, így vártuk az utolsó nyolc percet.

Az utolsó negyedben Biros büntetőből, Kiss Gergő akcióból szerzett újabb gólokat, de a védekezés szétesett, Anthony Martin például fél méterről pöckölt a kapunkba.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

Kásás Tamás eldönthette volna, de az ötméterest kidobta az uszodából. Az utolsó egy percet a kapunk előtt töltötték az ausztrálok, 35 másodperccel a vége előtt egygólos magyar vezetésnél még emberelőnyhöz is jutottak.

13 másodperccel a vége előtt Campbell kapura bombázott, a labda Szécsiről a kapufára pattant, onnan pedig a gólvonalon kacsázott végig. Hihetetlen mázlink volt, hogy nem kaptunk gólt.

Kemény Dénes szövetségi kapitány nehéz meccsre számított, de arra nem, hogy egy góllal nyerünk: "A harmadik negyedben azzal a kevés lehetőséggel, ami adódott, nem tudtunk élni, az emberhátrányos védekezésünk többször döcögött, s az ellentámadásaink is. Borzasztó nehéz úgy támadni, hogy ki vagyunk szorítva, ezt nagyjából engedték a játékvezetők, az esetek többi részében pedig jöttek, mint a lokomotív" - mondta a szakvezető.

A Kanada elleni találkozó van már csak hátra a csoportmeccsekből, annyira nem játszhatunk rosszul, hogy az eddig pont nélküli észak-amerikai csapat megtréfáljon minket. Ha nyerünk, már biztosan éremért játszhatunk.

Magyarország-Ausztrália 13-12 (4-4, 5-1, 2-4, 2-3)

Magyarország: Szécsi – Varga T., Madaras (1), Varga Dénes (1), Kásás, Hosnyánszky, Kiss Gergő (2), Benedek (1), Varga Dániel (1), Biros (2), Kis Gábor (2), Molnár Tamás (2).

Ausztrália: Stanton (Sterk) – Campbell (1), Franklin, Figlioli (3), Maitland (1), Martin (1), Neesham (1), McGregor (1), Whalan (2), Woods (1), Howden (1).

Emberelőny: 8/7, ill. 8/3.