Michael Phelps 100 millió dollárt kereshet

2008.08.19. 12:19 Módosítva: 2008.08.19. 12:55
Tanára semmirekellőnek tartotta, mégis vitte valamire. 14 olimpiai aranyával válogathat a millió dolláros szponzori szerződések között Michael Phelps. Kutyaeledel, szmoking, autókerék meg egy csomó minden.

Bankot robbantott nyolc pekingi, összesén 14 olimpiai arnyérmével Michael Phelps: pályafutása végéig 100 millió dollárt kereshet.

A csodaúszó menedzsere, Peter Carlisle a Wall Street Journalnek mondta el, rengeteg új szponzor jelentkezett nála; hamarosan 40 millió dollárnál is többet érő megállapodást kötnek a Nike-val, mivel a speedós szerződése épp a játékok után fut ki.

1210phelps

Továbbra is reklámoz hitelkártyát, órát és elektronikai kütyüket, de jelentkezett kutyaeledel-gyártó is – mivel Phelpsnek van egy angol bulldogja –, érmét veretnének a képével, szmokingot készítenének neki, játékbabát és autófelnit neveznének el róla.

Minden idők legsikeresebb olimpikonja egyik utolsó pekingi sajtótájékoztatóján nevetve nyilatkozta, a dobogó tetején állva eszébe jutottak volt iskolai angoltanárának szavai: “Fiam, semmire sem viszed majd az életben!”