Plusz 19 millió forint a kajak-kenusoknak

2008.08.29. 18:29 Módosítva: 2008.08.29. 18:38
Miután polémia bontakozott ki arról, a kétszeres olimpiai bajnok Janics-Kovács kajakpáros jutalmát miért nem egészítik ki a vízilabdázókéhoz hasonlóan, a sportért is felelős önkormányzati minisztérium közleményben jelezte, a szakág pluszforrásokhaz juthat.

A kormány döntése alapján a Magyar Kajak-Kenu Szövetség 19 millió forint kiegészítő jutalmat kap az Önkormányzati Minisztérium keretéből - olvasható a tárca lapunkhoz is eljuttatott közleményében. Ebből az összegből juthat kiemelt elismerés a Kozmann György, Kiss Tamás olimpiai bronzérmes kenupárosnak - húzzák alá a dokumentum szerkesztői.

Baráth Etele, az MKKSZ elnöke - aki a pénteki Blikkben még arra panaszkodott, nem helyes, hogy a Janics Natasa-Kovács Katalin kajakpáros jutalmát nem egészítik ki ugyanúgy fejenként 20 millió forintra, mint a vízilabda-válogatott tagjaiét - az MTI-nek elmondta: Kozmann és Kiss a 11,2-11,2 millió helyett Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter javaslata alapján a páros aranyérmeseknek járó 16-16 milliót kaphatja meg, és az edzőik is a mostani pluszpénzből részesülhetnek jutalomban.

A megmaradt összeg felosztásáról az elnök és a főtitkár a szakmai vezetéssel közösen dönt várhatóan a jövő hét elejére.

"A most kapott kiegészítő jutalom annak is szól, hogy az elmúlt három olimpián a kajak-kenu volt a legsikeresebb magyar sportág. Ennek tükrében, az olimpiai eredményességi és hozzájárulási szempontok alapján szeretnénk szétosztani a pénzt" - mondta az MTI-nek Baráth Etele.

Arról tehát egyelőre nincs döntés, hogy Janicsék prémiumát kiegészítik-e.