Póta Georgina a legszebb magyar olimpikon

2008.08.06. 12:04
Hiába vezetett sokáig a szörfös Detre Diána, az asztaliteniszező hívei két nap alatt megfordítoták az állást. Miután szavazós játékunk lekerült az Index és a Sport Géza címlapjáról, az addig a középmezőnyben vitézkedő Póta két nap alatt sok ezer szavazatot kapott. Többet, mint a további kilenc jelölt összesen.

Hamarosan kezdődik a pekingi olimpia, a magyar versenyzők legnagyobb része már a helyszínen van. Magyarországot 171 sportoló, köztük 81 nő képviseli. Még vasárnap arra kértük önöket, válasszák ki közülük a legszebbet.

Tíz jelölt, tíz sportág képviselője indult a versenyben, amelynek végén csoda történt.

szepsegek

A szörfös Detre Diána hétfő reggelig magasan vezetett, teljesítményét szépsége mellett nem kis mértékben fürdőruhás fényképe is segítette. Utána aztán megérkeztek az asztaliteniszező Póta Georgina a hívei, és jelentős nyomást gyakoroltak a szavazógépre.

A végeredmény:

Póta Georgina 9686

Detre Diána 8646

Drávucz Rita 3714

Kovács Katalin 2706

Pálinger Katalin 2216

Póta két nap alatt több szavazatot kapott, mint a többiek összesen, így meg is nyerte a versenyt. Mögötte Detre végzett, mintegy ezer szavazattal lemaradva.

A harmadik helyen a vízilabdázó Drávucz Rita zárt, aki Pekingben valószínűleg nem lenne elégedett a bronzéremmel.

A negyedik és az ötödik helyen célba ért kajakos Kovács Katalin és kézilabdázó Pálinger Katalin között mindössze ötszáz pont volt a különbség az olimpián három számban is induló Kovács javára.