Schmitt a pólóslányokra kérte magát

2008.07.21. 21:31
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik magyar tagja, Schmitt Pál a pekingi magyar győzteseknek szeretné átadni az aranyérmeket, négy sportágat jelölt meg előre. Schmitt hat arannyal már elégedett lenne, eddig általában hetet mondott, 1996-ban el is találta.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Schmitt Pál a múlt héten leadta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), mely eseményeken szeretne olimpiai érmeket átadni. Schmitt valamennyi NOB-taghoz hasonlóan legalább három aranyérmet adhat át, de ez a szám akár még bővülhet is.

A magyar elnök négy sportágat jelölt meg, a vívást, az öttusát, és a kajak-kenut, de reméli, hogy a vízilabdázóknak is gratulálhat.

„A női pólósok készülhetnek arra, hogy ott leszek az eredményhirdetésnél, és nagyon bízom bennük, hogy eljutnak a döntőig, és azt sikerrel megvívják” – mondta. A nők eddig egyszer jutottak ki az olimpiára, akkor nem szereztek érmet, most ellenben ha megnyerik a csoportjukat, máris az elődöntőben vannak.

A férfiakat is esélyesnek tartja, nekik legutóbb, Athénban a NOB másik magyar tagja, Aján Tamás adhatta át az aranyakat.

Schmitt Athénban az első héten nem választott jól, mert Nemcsik Zsolt kikapott a döntőben az olasz Aldo Montanótól, míg a kalapácsvető Annus Adriánnak azt az aranyat adta át, amelyiket az utolsó nap elvettek tőle. Az elnököt megviselte az eset, ezért is mondta a búcsúztató csapatgyűlésen, aki csal, most még kiszállhat.