Szávaynak teljesült élete vágya

2008.08.09. 19:32
A pekingi olimpiai tenisztornán tizenegyedik helyen kiemelt Szávay Ágnes elsőre kellemetlen ellenfelet kapott, de a tízezres centerpályán játszhat a kínai Csenggel. Legutóbb veszített, de most más meccset vár. Pekinghez csodás emlékek fűzik, mert tavaly tornát nyert itt. Párosban akár a Williams testvérek ellen is játszhatna.

A legmagasabban rangsorolt magyar teniszező, Szávay Ágnes kissé szerencsétlen sorsolást kapott a pekingi tenisztornán, mert rögtön az első fordulóban a kínai Csie Csenggel találkozik, akitől a wimbledoni tornán vereséget szenvedett. Cseng akkor a világelső szerb Ivanovicsot búcsúztatta a tizenkilenc éves magyar előtt.

"Teljesen más meccs lesz, mert nem füvön játszunk, és kemény tenyeres ütései után más, nagyobb szögben pattan majd a labda, ez a felület nem annyira gyors" - mondta. Várhatóan a centerpályán játszanak majd, így a magyar versenyzőnek fel kell készülnie a hazai közönség biztatására.

Szávay hangsúlyozta, kellemes emlékek fűzik a kínai fővároshoz, hiszen tavaly szeptemberben rangos tornát nyert itt, reménytelen helyzetből állt fel a szerb Jankovics ellen, meccslabdáról fordítva nyert, edzője sem adott volna sokat a sikeréért.

Szeretne most is szép győzelmeket, nem zavarja a rendkívüli páratartalom valamint az átállás sem, mert a teniszben gyakori a időzónák közti ingázás. Szávaynak idén többször gondja volt az első fordulókban, gyengébb játékosok ellen alulmaradt. Most nem kell ranglistapontokat védenie, a kötelező győzelem okozta lelki teher sem lesz rajta, emellett mindig kiemeli, kedveli, ha hazájáért kell pályára lépnie.

Boldog volt, hogy felvonulhatott a pénteki megnyitón, gyerekkori álma teljesült, hiszen az olimpiai részvételről álmodozott, és nagyon élvezte a programot.

Szávay párosban Arn Grétával egy japán - Morita, Szugijama - duó ellen mutatkozik be, ha nyernek, akkor a Williams testvérek következnének, akik nyertek Wimbledonban. Szávay egyikük ellen sem játszott még.