Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Mire megyünk a világbajnok oroszokkal?

2008.08.20. 19:37
37 hozzászólás
A női vízilabdázók a bronzéremért, a kézilabdázók a döntőbe jutásért játszanak csütörtökön. Végre elkezdik az öttusázók is, természetesen aranyreményekkel.

Az öttusázók szerezhetik meg az első magyar aranyérmet csütörtökön a pekingi nyári olimpián, bő három nappal a játékok befejezése előtt. Ezen a napon 23 számban avatnak bajnokot.

Az egyéni versenyben a kétszeres világ- egyszeres Európa-bajnok Balogh Gábor és a sérüléséből felépült, világ- és Európa-bajnok Horváth Viktor áll rajthoz. Horváth indulása idegbecsípődés miatt az utolsó pillanatig kétséges volt, csak kedden kapott engedélyt az orvosoktól a versenyzésre.

A magyarok eddigi szereplése után furcsa, de mindketten esélyesek az éremszerzésre, igaz, teljesítményüket alaposan befolyásolhatja a lovaglás sorsolása, illetve Horváthot a betegsége.

A női kézilabdatorna elődöntőjében a magyarok ellenfele a világbajnok Oroszország lesz. A két együttes a csoportküzdelmek során már találkozott egymással, akkor az oroszok kilenc góllal bizonyultak jobbnak. A magyar esélyeket növelheti, hogy a románok elleni negyeddöntőben a torna eddigi legjobb játékát produkálták Ferlingék.

A női vízilabdában Godova Gábor csapata a hollandoktól elszenvedett vereség után a bronzmeccsen Ausztráliával találkozik. A kapitány szerint elsősorban fejben kell rendbe tenni csapatát, hogy a csalódást hozó elődöntő után a bronzéremért is fel tudjanak pörögni.

A szabadfogású birkózók versenyében Kiss Gergely a 96, Aubéli Ottó a 120 kg-osok között lép szőnyegre.

Atlétikában a 20 km-es gyaloglásban Füsti Edina, tízpróbában Zsivoczky Attila áll rajthoz, a gerelyhajítás selejtezőjében Olteán Csongor képviseli a magyar színeket. Hosszútávúszásban a 10 km-es verseny magyar indulója Gercsák Csaba lesz.

A kajak-kenusoknál a középfutamokat rendezik 500 méteren: K-1-ben Vereckei Ákos, C-1-ben Vajda Attila, C-2-ben Sáfrán Mátyás és Sáfrán Mihály döntőbe jutási esélyekkel száll vízre.

Csütörtöki aranyérmesek:

Úszás: férfiak 10 km

Atlétika: női 20 km gyaloglás, női gerelyhajítás, női 200 m , férfi hármasugrás, férfi 400 m, férfi 110 m gát,

Kerékpár: női és férfi BMX-terepverseny

Strandröplabda: női

Vitorlázás: férfi tornádó férfi csillaghajó

Birkózás: férfiak szabadfogás 84 kg, 96 kg, 120 kg

Vízilabda: női

Softball

Műugrás: női torony,

Öttusa: férfiak

Tékvando: női 57 kg, férfi 68 kg

Lovassport: díjugratás egyéni

Labdarúgás: nők