Tökéletes játékkal ütöttük ki a görögöket

2008.08.12. 09:28 Módosítva: 2008.08.12. 09:55
A magyar vízilabda-válogatott felvette a Montenegró 12 gólos győzelme révén elé dobott kesztyűt, és szinte hibátlan játékkal 11 góllal verte Görögországot. Kapusaink parádéztak, a védelmünk remekül szűrt, támadásban Biros vezérletével tetszés szerint lőttük a góljainkat.

A magyar válogatott elképesztően precíz, határozott és legfőképpen eredményes játékkal kezdte második csoportmérkőzését Görögország ellen. A montenegróiakkal döntetlent játszó csapatunknak mostantól egyáltalán nem mindegy, milyen gólkülönbséggel nyeri mérkőzéseit, hiszen legnagyobb csoportbeli riválisunk 12-0-ra verte Kanadát, így nekünk sem volt más választásunk, mint nagyon elkalapálni a görögöket.

Tisztában volt ezzel a csapat is, mert úgy ugrott neki ellenfelének, hogy az első negyedben igazából meg is nyerte a mérkőzést (7-2). Pontos és hatékony védekezésünkkel előnyben sem tudott mit kezdeni a görög csapat, támadásban pedig bárki vállalkozott lövésre, nem tudott hibázni (a görögök az első negyed közepén kapust cseréltek).

Szécsi sem akart kilógni a parádézó csapatból, és a szépszámú magyar közönség legnagyobb örömére gyönyörű védésekkel demoralizálta a ziccerben is megúszó görög játékosokat. A különbség nem nőtt a második negyedben, de a magyar válogatott tökéletesen uralta a mérkőzést, kétség sem férhetett hozzá, ki a jobb.

A harmadik negyedben a meccset jóval korábban feladó görögök támadásban annyira elbizonytalanodtak, hogy az egyértelmű ziccereket sem tudták belőni, a remekül védekező magyar válogatott könnyedén zilálta szét ellenfele erőtlen támadásait, Szécsinek sem átlövésből, sem centerből nem tudtak gólt lőni, támadásban Biros bizonyult tarthatatlannak.

A hajrára tovább nőtt a magyar előny, pedig a görög kapu előtt már csökkent a koncentráció, de a jelentős különbségnek köszönhetően a magyar tábor így is önfeledten ünnepelhetett. A Szécsit váltó Gergely is ziccereket fogott, Benedek az ellentámadásból a mérkőzés gólját szerezte. Két perccel a vége előtt Biros negyedik góljával tízgólosra hízott a magyar vezetés, majd Madaras távoli bombája akadt be, ezzel alakult ki a 17-6-os végeredmény.

A magyar válogatott remek napot fogott ki, a védekezésünk végig elsőrangú volt, támadásban is ellenállhatatlanul játszottunk. A görögök ellen megmutatta Kemény Dénes csapata, hogy az első fordulóban elhullajtott pont ellenére az olimpia egyik esélyese, hiszen Montenegróhoz hasonlóan nagy különbséggel verte riválisáénál jóval erősebb ellenfelét.

Magyarország-Görögország 17 - 6 ( 7-2, 2-2, 4-1, 4-1 )

Magyarország: Biros (4), Benedek (3), Madaras (2), Molnár (2), Varga Dániel (2), Kiss Gergely (1), Hosnyánszky (1), Varga Dénes (1), Kásás(1)
Emberelőny: 5/6
Ötméteres: 1/1