Majthényiék mindent megnyertek Új-Zélandon

2009.01.11. 10:47 Módosítva: 2009.01.11. 20:37

Az utolsó, 9. futamot is megnyerte a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős az Új-Zélandon rendezett vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságon, így a már szombaton kiérdemelt hatodik vb-aranyérme mellé az ezüst sombrerót is megszerezte a magyar kettős.

Ez utóbbi elismerés azt a hajóegységet illeti meg, amely az egyébként kieső gyengébb eredményeket is beleszámítva a legjobb, azaz a legkevesebb ponttal zár. Majthényiék a viadal honlapja szerint egy 7. és egy 10. helyet ejthettek ki, így hét futamgyőzelmükkel "nettó" hét ponttal győztek, de a "bruttó 24-gyel is messze a legjobbak voltak.

A magyar kettős 19 pontos előnnyel nyerte a vb-t az ősi rivális ausztrál Ian McCrossin, James Cook páros előtt, amely vasárnap csak kilencedik lett. A harmadik helyen a szintén ausztrál Norman Rydge, Richard Scarr kettős végzett 28 ponttal. A másik magyar egység, Süli András és Papp Dávid az utolsó napon a 27. helyen végzett a 44 hajót mozgósító mezőnyben, s az összetett versenyben - 110 ponttal - a 17. pozícióban fejezte be vb-szereplését. (MTI)