Szász Emese bronzérmes a párbajtőr GP-n

2009.01.17. 16:53
A magyar vívó észt, német, orosz és holland ellenfelét is legyőzte a budapesti versenyen, az elődöntőben a francia színekben versenyző Király-Picot Hajnalkától kapott ki.

A budapesti Westend női párbajtőr Grand Prix-n győzött az orosz Anna Zsivkova, második lett a francia színekben versenyző Király-Picot Hajnalka, míg a dobogó harmadik fokára Szász mellett az olasz Nathalie Moellhausen állhatott fel.

A kiemelt GP-viadalon 26 ország 128 párbajtőrözője indult. A 12 magyar versenyző közül hét már a pénteki selejtezőben kiesett, öten jutottak a 64-es táblára. A 32 közé már csak ketten - Szász Emese és Izsó Katalin - jutottak, Révész Julianna, Takács Emese és Békefi Edina az első fordulóban kikapott.

A címvédő Szász aztán a 16 közé is simán került be, ott azonban megszenvedett Tatyjana Logunovával, az orosz vívót csak hosszabbításban tudta legyőzni. Izsó a második körben kiesett.

A negyeddöntőben a holland Sonja Tol nagyon magabiztosan kezdett Szász ellen. A magyar párbajtőröző 2-6 után lendült bele, attól kezdve egymás után érte el a találatokat, 7-6 után már végig ő vezetett, végül két tussal nyert.

Az elődöntőben a korábbi magyar válogatott, de már évek óta francia színekben szereplő Király-Picot Hajnalkával találkozott. Az elején kiegyenlített küzdelem zajlott a páston, de attól kezdve, hogy az asszó közepén Király-Picot-nak két-három akciója bejött, Szász már csak futott az eredmény után.

"Kicsit csalódott vagyok, mert természetesen nyerni szerettem volna, de így legalább teljes az éremkollekcióm, tavaly ugyanis nyertem, két éve pedig második voltam ugyanitt. Mivel egész nap csak küszködtem, nem ment igazán jól a vívás, ezt a bronzérmet sikerként kell elkönyvelnem" - értékelt Szász.

Eredmények

a 64 között: Szász Emese-Kristina Kuusk (észt) 15-7 Izsó Katalin-Jelena Sasarina (orosz) 15-14
a 32 között: Szász-Beate Christmann (német) 15-7 Duplitzer-Izsó 15-13
a 16 között: Szász-Tatyjana Logunova (orosz) 13-12
a negyeddöntőben: Szász-Sonja Tol (holland) 15-13
az elődöntőben: Király-Picot - Szász 15-7
a döntőben: Zsivkova - Király-Picot 15-9
A végeredmény: 1. Zsivkova, 2. Király-Picot, 3. Szász Emese és Moellhausen,... 27. Izsó Katalin,
Vasárnap csapatversenyt rendeznek, a program 9 órakor kezdődik, a döntőre 14:30-kor kerül sor.