Berlusconi két legyet ütött Kakával

2009.01.21. 10:27 Módosítva: 2009.01.21. 13:08

Hekk lehet a Kaká-Manchester City-üzlet, írta még szombaton az egyik angol lap, miután kiderült, a világ egyik legjobb futballistája Anglia – jelenleg – 11. legjobb futballklubjához szerződne: Silvio Berlusconi találta csak ki, hogy a végén úgyse adja el kedvencét, de hadd izguljanak a drukkerek, meg maga Kaká is, és közben érezze, a Milan neki mindig a legjobbat akarja. Heti plusz 110 ezer euró rengeteg, ilyen lehetőségtől ki foszthatna meg bárkit is?

Jó előre kikötötte viszont Silvio: bért emelni már nem tud, sajnálja, gazdasági válság, politikai helyzet, miegymás, a brazilnak, ha netalántán marad, meg kell elégednie azzal a heti 160 ezer euróval, amit jelenleg Milanóban keres.

Hétfőn aztán tárgyalt mindenki mindenkivel, vagyis nem volt teljesen kamu a dolog, de mégis minden úgy végződött, ahogy Berlusconi tervezte: Kaká a Milan-mezt lobogtatva, a címert simogatva elutasította az ajánlatot.

Mily meglepő, hogy az üzlet meghiúsulását a miniszterelnök jelentette be, aki a hipervilágrekord 130 millió euró ellenében sem mondott le a szurkolók bálványáról. Kaká döntött, ott maradt, ahol akart, de most már eszébe sem juthat, hogy fizetésemelést kérjen.

Ha meg mégis netalántán azt akarna, mehet a szintén érdeklődő Real Madridhoz. Az árán már gondolkodni sem kell, azt megszabta a City, az egyezkedés 130 millióról indul.