300 ezret kerestünk az olimpikonnak

2009.01.26. 18:53
Nagyot javult az olimpia leghorrorisztikusabb sérülését elszenvedő súlyemelő, Baranyai János lelkiállapota, 300 ezer forintos bánatpénzt kapott a minisztertől. A biztosítótól 3000 forint járt neki.

„Nem tudtam semmiről, csak arról, hogy Gyenesei István miniszter úr találkozni szeretne velem. Mint mindig, most is mentem a budapesti kezelésre Oroszlányból, és nagyon jólesett, amikor a háromezer forint után most már 300 ezret kaptam” – mondta az Indexnek a Pekingben súlyosan megsérült súlyemelő, Baranyai János.

Mint írtuk, a sportoló nem hitt a szemének, amikor postás hozta neki a biztosítása után járó összeget, háromezer forintot.

baranyai janos

„Nagyon jólesett ez a gesztus, elmondhatatlanul örülök” – lelkendezett az edzői diplomával is rendelkező versenyző, aki szeretne részt venni a novemberi világbajnokságon. A pekingi sérülés helyére (148 kiló alatt fordult ki a jobb könyöke) olimpiai tetoválást csináltatott, reményei szerint jövő hónap közepére egy mázsát szakítana.

„A pekingi dráma után nagy volt az együttérzés Baranyai János iránt, de ez segítségben már nem nyilvánult meg. Örülök, hogy lehetőségem volt adni. A 300 ezret átutaltuk a sportoló egyesületének, amely az összeget csakis az ő felkészítésére használhatja fel" – idézte az MTI Gyeneseit.

Halász István, a súlyemelők főtitkára a múlt héten még amiatt panaszkodott, hogy a szakállamtitkárságon nem tudtak segíteni rajta.