Talmácsi Gábor ötödik a jerezi teszten

2009.01.27. 10:38
A téli szünet után a héten ismét Jerezben tesztel a 250 köbcentisek mezőnye, köztük az apriliás Talmácsi Gábor is. A versenyzők hétfőtől szerdáig próbálják ki a legújabb beállításokat.

Talmácsi mellett Mike di Meglio is ott van, aki idén érkezett az Aspar csapat istállójához. A legnagyobb vetélytársak közül Thomas Lüthi és Hiroshi Aoyama is részt vesz a jerezi munkában. A japán pilóta most debütált a Team Scot Honda csapatában.

Aoyama csapattára, Raffaele de Rosa is most próbálta ki először 250-es Hondáját. A Thai Honda PTT gyári istálló csapatából Hector Faubel és Ratthapark Wilairot is Jerezben van. A kategória 2009-es indulói közül Alex Baldolini és Lukas Pesek egészíti ki a tesztelők névsorát.

Talmácsi Gábor az ötödik időt érte el a spanyolországi tesztelés első napján. A gyakorláson a spanyol Alvaro Bautista volt a leggyorsabb 1:44.351 perccel, Talmácsi ideje 1:45.361 p volt.

A Jerez de la Fronterában rendezett tesztelésen a csapattól kapott beszámoló szerint a magyar versenyző körről körre javított az eredményén. A nap folyamán többfajta gumit és különböző beállításokat próbálgattak, nagyon sokat dolgoztak a kipörgésgátlóval is.

Talmácsi fizikailag jól bírta a 44 kört, viszont műtött keze terhelésre még mindig jelezte, hogy nem százszázalékos, ezért a nap végén kénytelen volt felkeresni Claudio Costát, a Moto GP hivatalos orvosát.

A magyar motoros hétfőtől szerdáig Jerezben gyakorol a 250 kcm-es géppel, majd csütörtökön elutazik Valenciába, ahol további két napon át teszteli az Apriliát. A 18 futamos világbajnokság április 12-én a Katari Nagydíjjal kezdődik.

Miután a Polaris World Aprilia csapata megszűnt, a 2008-as év legjobb újoncának választott Mattia Pasini a Tóth Team pilótája lett. A szerződést Noaléban, az Aprilia gyárban írták alá január első felében, így Pasini hivatalosan is Tóth Imre csapattársa lesz 2009-ben. Pasini tavaly a nyolcadik helyen végzett a vb-pontversenyben, Katarban fog bemutatkozni új csapatában, ott, ahol tavaly Barberát és Kalliót megelőzve az első helyen végzett.

A Ducati hivatalosan is bemutatta Desmosedici GP9-es elnevezésű motorját, amellyel az idén a Repsol Hondától érkező Nicky Hayden versenyez. Hayden még tavaly szeptember 15-én jelentette be, hogy a Ducati Marlboro Teamnél folytatja. Az amerikai motoros 2006-ban nyert világbajnokságot nyert, 2008-ban a hatodik helyen végzett.