Talmácsi harmadik a jerezi tesztelésen

2009.01.27. 22:26
A magyar motoros előző napi teljesítményén több mint egy másodpercet javítva a harmadik helyen zárta a második jerezi tesztnapot.

Talmácsi Gábor a harmadik időt érte el a spanyolországi tesztelés második napján. A magyar verseyző, aki tavaly a 125 kcm-esek között bronzérmes lett a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, az idén egy kategóriával feljebb, a negyedliteresek között versenyez.

A keddi gyakorláson ismét a spanyol Alvaro Bautista volt a leggyorsabb 1.43.673 perccel, Talmácsi ideje 1:44.201 p volt. A magyar motoros jelentősen javult a hétfői teszteléshez képest, amikor az ötödik időt érte el (1:45.361 p).

A csapattól kapott információ szerint a hosszan tartó napsütésnek köszönhetően az aszfalt hőmérséklete 21 fok volt, és a kisebb széllökésektől eltekintve a 16 fokos levegő kiváló körülményeket biztosított. A motor beállításait sikerült megfelelő szintre fejleszteni.

Talmácsi hétfőtől szerdáig Jerezben gyakorol a 250 kcm-es géppel, majd csütörtökön elutazik Valenciába, ahol további két napon át teszteli az Apriliát. A 18 futamos világbajnokság április 12-én a Katari Nagydíjjal kezdődik.

"Ma kifejezetten jó formában voltam, szerencsére az időjárás is segítségünkre volt. A motor beállításai egyre jobbak, és ennek köszönhetően én is jobban érzem a 250 kcm-es motor nyújtotta lehetőségeket, amiket igyekszem a lehető legjobban kihasználni” – mondta Talmácsi.

A keze a féktávok miatt a mai nap végére is eléggé elfáradt, így ismét jelentkezni kellett a csapat orvosánál. „Mindent egybevetve: a jelenlegi harmadik helyezésem tovább erősít abban, hogy jó úton járunk. Most elsősorban arra törekszünk, hogy megtaláljuk a számomra legmegfelelőbb beállításokat" – mondta a 2007-ben a 125-ösök között világbajnoki címet szerző motoros.