Gyulay Zsolt lánya Fábiánné tanítványa

2009.01.29. 11:37 Módosítva: 2009.01.29. 11:55
Az MTK szakosztályelnöke, Gyulay Zsolt sokat tett azért, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin a klub főállású edzője legyen. Lánya, Blanka is őt választotta, de mint mondta, semmiféle beleszólása nem volt.

Megfordult ugyan Fábiánné Rozsnyói Katalin fejében, hogy abbahagyja az edzősködést, a pekingi olimpia után bejelentette, mégis folytatja.

A 2007-ig a sorrendben hatszor az év edzőjének választott Fábiánnét az olimpia előtt hárman hagyták el – Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella -, korábban Janics Natasa vált el tőle.

A 66 éves szakvezető új, fiatal csapatot szervez, és az MTK szakosztályelnöke, Gyulay Zsolt mindent megtett azért, hogy az egyesületnél főállású státuszt kapjon. Az egyesület egyértelműen Fábiánnét támogatta Kovács Katalin nagy visszatetszést keltő fegyelmi ügyében.

Gyulay lánya, Blanka a napokban döntött úgy, hogy Fábiánnéval folytatja pályafutását.

„Egyáltalán nem befolyásoltam, egy szót se szóltam, Blanka döntése volt. Kati néni szerintem a legjobb és legeredményesebb hazai edző. Tudom, hogy támadták sokan, én azokkal nem értettem egyet, csak azzal, hogy mindig akkor hagyják el, amikor már sikeresek lesznek” – mondta a frissen MOB-alelnöknek választott Gyulay.

A szeptemberben húszéves Blanka épp a szöuli olimpia idején született, amikor édesapja a legnagyobb sikereit érte el.

„Blanka 2005-ben párosban világbajnokságot nyert az ifik közt, egy év múlva az Eb-n volt a legjobb korosztályában, utána viszont edzője, Simon Miklós Angliába ment, ő pedig csapódott mindenfelé, Csipes Ferinél is volt. Most úgy látszik, megtalálta a helyét, én nem akarok beleszólni semmibe, még csak az élsport felé sem szeretném mindenáron terelgetni.”

Fábiánné irányítása mellett heten vagy nyolcan készülnek jelenleg, az egyesben is világbajnoki címet szerző Benedek Dalma mellett Paksy Tímea is, aki korábban úgy gondolta, külföldre megy.