Ágnes
-3 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Cáfolják a sávolyi Moto GP-futam törlését

2009.02.11. 14:38 Módosítva: 2009.02.11. 14:38
A jogtulajdonos Dorna közleménye szerint a tavaly kötött szerződés érvényes, az érintettek mindent megtesznek a szeptemberi futamért.

Továbbra is a 2008 júliusában kötött szerződés van érvényben, azaz Magyarország az idei esztendőtől öt éven át gyorsaságimotoros-világbajnoki futamnak ad otthont, áll a sorozat jogtulajdonosának szerdai közleményében.

Gemma Munoz, a spanyol Dorna kommunikációért felelős munkatársa szerdán rövid levélben reagált az MTI keddi megkeresésére, amelyben hangsúlyozza, a magyar kormánnyal és a Balatonring Zrt.-vel kötött tavaly nyári megállapodás nem módosult. "Minden érintett fél a lehető legnagyobb erőfeszítéseket teszi jelenleg is azért, hogy a szeptemberi futamra sor kerülhessen" - zárul a közlemény.

Kedden előbb a motorcyclenews.com adott hírt arról, hogy kivitelezési nehézségek miatt valószínűleg elmarad az őszi futam, majd erre reagálva a kedd délelőtti kormányszóvivői tájékoztatón Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter is hasonlóan nyilatkozott.

A tárca vezetője délután már remélte, hogy a sajtóhír "kacsának bizonyul, és a beruházó rövid időn belül látható módon elkezdi a munkát a pályán".

Kovács Bence János, a sávolyi motorospálya építésének előkészületeit és lebonyolítását végző spanyol Grupo Milton cég elnöke kedden elmondta, tartják az előre meghatározott ütemet, nincsenek lemaradásban, amit vállaltak, betartják, a projekt jelenlegi állapotában ott tart, ahol szeretnék.

A motoros Magyar Nagydíj szeptember 20-i dátummal szerepel a versenynaptárban. A pálya alapkövét tavaly novemberben tették le, az építkezés még nem kezdődött el. A település csatornázása gyakorlatilag elkészült, ideiglenes szennyvíztisztítót építenek hozzá, építési engedélyt utána lehet kérni. A pálya helye jelenleg egy magyar magánszemély tulajdona, övezeti besorolása szerint mezőgazdasági terület.