Meghalt a két napja lezuhant motoros

2009.02.11. 10:45 Módosítva: 2009.02.11. 10:46
Az amerikai Jeremy Lusk egy vasárnapi bemutatón bukott nagyot, hiába tartották mesterséges kómában, szervezete nem reagált a gyógyszerekre.

Belehalt sérüléseibe Jeremy Lusk, aki még vasárnap, egy bemutató versenyen bukott nagyot motorjával. A 24 éves versenyző a Costa Rica-i bemutatón ugratásból csinált volna hátraszaltót, de nem tudta megtenni a teljes fordulatot, a nyakára érkezett.

Súlyos agysérülése mellett nyaka és gerince is károsodott. Négy és félórás műtétet hajtottak végre rajta, az orvosok úgy nyilatkoztak, az elkövetkezendő két nap ad választ arra, felépül e sérüléséből.

Kedd délután azonban szervezete összeomlott, és az intenzív ellátás ellenére a San Jose-i Calderon Kórházbaban belehalt sérüléseibe. Hiába volt az orvosok által előidézett mesterséges kómában, szervezete nem reagált a gyógyszerekre. A hivatalos orvosi jelentés szerint halálát szív- és légzési elégtelenség okozta.

Lusk igen elismert versenyző volt, tavaly aranyérmet nyert az extrém sportok világjátékán a szabadstílusú motorosok között. Ugyanezen verseny 2007-es kiírásában a hétvégihez hasonlóan bukott, de akkor kisebb sérüléssel megúszta.

Tavaly a saját lakóhelyén, San Diegóban rendezett Freestyle Moto X világbajnokságon bronzsisakot nyert.