Tízezer dollárt nyert futsalválogatott

2009.02.13. 16:19 Módosítva: 2009.02.13. 16:19

Négymeccses tornán szerepelt a sérülések miatt tartalékos magyar futsalválogatott az Uralon túl, egy vereséggel és egy győzelemmel tízezer dollárt nyert.

A Finpromko-kupa keddi meccsén a világ egyik legerősebb csapatával, a világranglista-6. Oroszország ligaválogatottjával (Magyarország a 14.) játszott a csapat. Kiütés lett a vége, a profikkal felálló hazaiak 5-0-s félidő után 8-1-re győztek, az egyetlen magyar gólt Németh Péter lőtte.

A másik ágról a tornát lemondó brazil válogatott helyett az orosz bajnokságban profiskodó brazilok csapata jutott a döntőbe, Horvátországot verték.

A bronzmeccsen a horvátok kétszer is vezettek, a magyar csapat Harnisch Ákos és Szente Tamás - 20 másodperccel a lefújás előtt lőtt - góljaival kétszer is egyenlített. A büntetőkből a horvátok kettőt, a magyarok négyet (Szente, Németh Péter, Sivák Péter és Lódi Tamás) lőttek be, miénk lett a bronz.

"Az első félidőben egyéni hibáinkból kaptuk a gólokat, de a másodikban már egyértelműen mi irányítottunk - nyilatkozta Kozma Mihály szövetségi edző az mlsz.hu-nak. - Három perccel a vége előtt lehoztuk a kapusunkat, helyére mezőnyjátékos állt be, így biztosítottunk létszámfölényt az ellenfél kapuja előtt. Ez 20 másodperccel a vége előtt hozott eredményt. A fiatalok jól helyettesítették sérültjeinket."

Az 50 000 dollár összdíjazású tornát az oroszok nyerték, a döntőben is simán győztek, 5-1-re verték a brazil ligaválogatottat.