Nagyon nagyot esett Michael Schumacher

2009.02.13. 11:05 Módosítva: 2009.02.13. 12:55
A német Bild fotósorozaton kapta el az F1-es exbajnok motoros balesetét. Csoda, hogy nem sérült meg.

Képsorozatot jelentetett meg a német Bild Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es világbajnok szerdai motoros bukásáról. A versenyző mintegy hat órát töltött kórházban, kivizsgálták, megfigyelésre bent tartották. Csoda, hogy semmije nem tört el, sőt valójában meg sem sérült.

A versenyző a spanyolországi Cartagenában egy Superbike-futamon esett el, amikor az egyik jobbkanyar előtt megcsúszott a motorja. Mintegy 110 kilométer/órás sebességnél katapultálta a gép a levegőbe, a legveszélyesebb bukásforma, szaknyelven highsider következett. (Az összes kép itt látható.)

Földet érése után tovább pörgött, többször a talajnak csapódott. A baleset végén mozdulatlanul feküdt, a motor tőle 20 méterre hevert, totálkárosra roncsolódva. Óriási mázlija volt, hogy sértetlenül megúszta, általában végtagtöréseket okoz az ilyen repülés.

A 40 éves sportember honlapján nyugtatta meg szurkolóit, jelezte, hogy jól van.

A Bild szerint az életét kockáztatja, az újság nagyon aggódik érte. Tény, mióta 2006-os F1-es visszavonulása után ráállt a motorozásra, már majdnem tízszer szállt el. Amatőr, félprofi vagy alacsonyabb rangú profi versenyeken indul, nagyon lelkes, a sebességtől nem tud szabadulni.

Korábban felmerült, magasabb kategóriában is kipróbálja magát, de többször jelezte, ez neki hobbi, szórakozásból csinálja, motoroskarriert nem tervez.