Ellopták Lance Armstrong kerékpárját

2009.02.16. 12:58
A hétszeres Tour de France-győztes 10 ezer dollárt érő gépét az Asztana csapat kamionjából vitték el, a kerékpár egyedi darab, nagy valószínűséggel még eladni sem tudják.

Vasárnap ellopták Lance Armstrong időfutam-kerékpárját a kaliforniai körversenyen. A hétszeres Tour de France-győztes 10 ezer dollárt érő gépét – három klubtársa kerékpárjával együtt – az Asztana csapat kamionjából vitték el.

A három év kihagyás után tavaly szeptemberben visszatérő amerikai versenyző az elmúlt honapokban nem tudott jelentősebb eredményt felmutatni. Eddig inkább régebbi doppingeseteinek felbukkanásával és azok tagadásával, valamint a megjelenése nyomán kitörő tömeghisztériával hívta fel magára a figyelmet.

2530837

Egyes amerikai lapok egyszerű PR-fogásnak tartják az akciót, lévén a világ egyik leghíresebb sportolójának munkaeszközét nem lehet ilyen könnyen ellopni. Ezt támaszthatja alá, hogy a kerékpárt nagy valószínűséggel még eladni sem tudják, hiszen egyedi darab, egy van belőle a világon.

A kaliforniai körverseny vasárnapi, 172 km-es, esős szakaszán a spanyol Francisco Mancebo nyert nagy fölénnyel, így összetettben is az élre ugrott. A kihagyása után hazájában először versenyző Armstrong a szakaszon tizedik lett, így összetettben az ötödik.

A szombati prológon diadalmaskodó olimpiai és világbajnok svájci Fabian Cancellara betegség miatt feladta a vasárnapig tartó viadalt.