Maldini menni fog tovább

2009.02.16. 16:58 Módosítva: 2009.02.16. 17:14

”Megnyerem a derbit, és bajnoki címmel fejezem be” – vezette fel az utolsó milanói rangadójának beharangozott hétvégi Inter-Milan futballmeccset Paolo Maldini, aki nyáron bejelentette, az idei az utolsó szezonja. A fele már biztosan nem jön össze, vasárnap az Inter nyert 2-1-re, amivel a bajnokságra is max másfél százaléknyi esélye maradhatott a 40 éves Milan-kapitánynak.

Csapattársa, Clarence Seedorf a Gazzetta dello Sport szombati interjújában elejtette, egyáltalán nem biztos benne, hogy a koros világklasszis idén tényleg befejezi. Tavaly ilyenkor mi már elbúcsúztattuk, mert 2008-ra jelölte utolsó meccsét. Meggondolta magát, vállalt még egy évet.

beckham

Vasárnap aztán újra jól játszott, úgy, ahogy szokott, a botrányos Milan-védelemből egyedüliként. Egyszer mentek el mellette, a 14 évvel fiatalabb Adriano futotta le a jobb oldalon, amikor épp az elöl kószáló Zambrotta hibáját igyekezett helyre hozni. És ebből sem lett gól.

Megcsinálta viszont a Zidane-cselt, végigküzdötte a közel 100 percet, és az említett elveszített futóversenyen kívül nem volt rossz megmozdulása.

A Milan idén már csak az UEFA-kupáért van versenyben, de ha így védekezik, azt sem fogja megnyerni. Malidni meg ott áll majd trófea nélkül, tökéletes kondiban, és azt mondja, abbahagyom? Lehetetlen.

Paolo Maldininek tovább kell mennie, még akkor is, ha talán összejön az UEFA-kupa, mert fizikailag képes rá, szeretik, elismerik és még mindig úgy szereti a futballt, mint amikor 1985. január 20-án először játszott a Milanban.

25 éves jubileuma jön, ha vesznek mellé három tehetséges társat hátulra, nagy Milan-ünnep lehet 2010 májusában.