Bezzeg 256-ból 33. lett Németországban

2009.03.02. 11:12 Módosítva: 2009.03.02. 11:14
A legjobb magyar dartsos a szombati versenyt lekéste Gladbeckben, majd vasárnap remek játékkal két ellenfelét is kiverve jutott a 64 közé. Mindkét versenynapot a 14-szeres világbajnok Phil Taylor nyerte.

Harmincharmadik helyen végzett németországi Gladbeckben rendezett PDC (Professional Darts Corporation) ranglistaversenyen Bezzeg Nándor. A legjobb magyar dartsos a kétnapos versenyhétvége szombati és vasárnapi versenyére is benevezett, de az első napon a sztrádadugó miatt 8 perccel lekéste a regisztrációt, nem indulhatott.

Vasárnap Bezzeg végig remekül játszott, az első fordulóban a német Garunakumar Markandut 6:1-re, a második körben a holland Paul Rothuizent 6:5-re verte.

A két győzelemmel a 256 induló közül a legjobb 64 közé jutott, a 32-be jutásért 6:5-re kikapott a PDC-világranglistán 44. angol Jamie Caventől. Ezzel a vereséggel a harmadik kör legjobb kiesője lett, a versenyt a 33. helyen fejezte be. A következő körben Caven is kiesett, a sportág egyik legnagyobb alakja, Peter Manley győzte le 6:4-re.

Mindkét napot a világ legjobb játékosa, a tizennégyszeres világbajnok Phil Taylor nyerte, a döntőben mindkétszer Adrian Lewist verte, 6:1-re és 6:0-ra. Taylor ezzel összesen 12 ezer fontot, bő négymillió forintot nyert.

Bezzeg következő versenye is Németországban lesz, március 28-án Niedernhausenben PDC-ranglistaversenyen indul.

A jászladányi sportoló volt az első magyar dartsos, aki decemberben indulhatott a profik világbajnokságán, ahol az első fordulóban 3-0-ra kikapott a holland Vincent van der Voorttól.