Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Eltűnt két NFL-játékos Florida partjainál

2009.03.02. 11:49 Módosítva: 2009-03-02 11:51:29

Két profi amerikaifutballistát, illetve két társukat keresik nagy erőkkel a Floridai Clearwater közelében, miután szombaton horgászni indultak a nyílt tengerre, ám nem tértek vissza estére a kikötőbe.

A parti őrség tájékoztatása szerint a Detroit Lionst erősítő Corey Smith és az Oakland Raidersben játszó Marquis Cooper utóbbi 21 láb hosszú hajójával indult horgászni szombat reggel. A hivatalos szervek helikopterrel és hajóval indultak az amerikaifutballisták keresésére, ám a rossz időjárási körülmények nagyon nehézzé teszik a kutatást, ráadásul az elveszett hajóról semmilyen jelzést sem kapott a parti őrség. Smith játékosügynöke elmondta, a futballisták rendszeresen járnak horgászni a tengerre, s ezúttal szombat estig kellett volna visszatérniük. Indulásukkor még tiszta volt az idő, ám délutánra a szél megerősödött, a látási viszonyok romlottak. Noha a térségben nem volt szélvihar, a hullámok szombat estére hét lábnál is magasabbra csaptak, ami a kicsinek számító vízi járműnek már komoly problémát tud okozni.

"Egy 21 láb hosszú hajó kifejezetten picinek mondható ilyen időjárási körülmények között, 50 mérföldre a parttól" - nyilatkozta Timothy M. Close, a helyi parti őrség vezetője, hozzátéve, hogy vasárnap hajnali 2 órakor egy 47 láb hosszú hajóval kezdtek kutatni az eltűntek után, nyolc órával később aztán egy még nagyobb hajót voltak kénytelenek kiküldeni a vízre a körülmények miatt. Az NFL-ben szereplő sportolókkal együtt tartott két korábbi egyetemi futballjátékos. (MTI)