Ogilvy nyerte a golf Match Play bajnokságot

2009.03.02. 10:02 Módosítva: 2009.03.02. 10:05

Az ausztrál Geoff Ogilvy nyerte a golfozók nyolcmillió dollár összdíjazású WGC-Accenture Match Play bajnokságát, melynek vasárnapi döntőjében az angol Paul Caseyt győzte le. Az Arizona állambeli Maranában a szokásostól eltérő, kieséses rendszerben lebonyolított viadalon Ogilvy az első két fordulóból nehezen jutott tovább, ám péntektől kitűnően játszott, s a negyed-, illetve az elődöntőhöz hasonlóan a fináléban is biztosan győzött. A 36 lyukra játszott vasárnapi meccsen Ogilvy végig vezetett, s 33 lyuk után már olyan előnye volt, hogy véget ért a találkozó.

Ogilvy pályafutása során másodszor nyerte meg a Match Playt, és sikeréért ezúttal 1,4 millió dollárt kapott. A sportág egyik legrangosabb viadalán tért vissza a címvédő, tavaly június óta térdműtét miatt hiányzó Tiger Woods, aki már a második fordulóban búcsúzott.

Eredmények: A döntőben (36 lyuk): Geoff Ogilvy (ausztrál)-Paul Casey (angol) 4 ütés előny (33 lyuk). A harmadik helyért: Stewart Cink (amerikai)-Ross Fisher (angol) 1 ütés előny. (MTI)