Ingyen szórakoztatja Kadhafit a válogatott

2009.03.03. 14:30

A jövő évi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar futsalválogatott történetének első afrikai meccsén a Líbia március 2-ai nemzeti ünnepére rendezett Shultat Shaab Cup tornán szerepel. A csapat hétfőn a házigazdák ellen játszott, és Sivák Péter, valamint Nagy Gábor góljával 2-2-es döntetlent ért el.

Az MLSZ tájékoztatása szerint magyar válogatott ingyen, a szállásért és az ellátásért cserébe vállalta a fellépést. A meccset élőben közvetítette a líbiai televízió, bár a nemzeti ünnep, az alkotmány napja miatt az összes adó Kadhafi elnök beszédét adta, így nem is lehetett előre tudni, mikor játszhatnak a csapatok. A világranglistán 15. magyar válogatott a szállodában, a közönség a csarnokban várakozott, írja a futsal-hungary.hu.

A felújított csarnokban ünnepélyes keretek között fogadták a résztvevőket, mindkét csapatnak részt kellett vennie a megnyitó ünnepségen, a bemelegítésre 15 perc maradt.

Sivák már a nyolcadik percben vezetést szerzett, Líbia a 12. percben egyenlített. Négy perc múlva Nagy Gábor szabadrúgásból lőtt a hálóba, a hazai csapat a második félidőben egyenlített, írja az mlsz.hu.

A világranglistán 29. líbiaiak biztosak voltak győzelmükben, a végén viszont a döntetlennek is örülniük kellett.

"A mérkőzés összképe alapján közelebb álltunk a győzelemhez, ha fiataljaink kicsit merészebben futsaloznak, simán győzhettünk volna Afrika bajnoka ellen - nyilatkozta a meccs után Kozma Mihály szövetségi edző. - Pozitívum, hogy a játékosok nem ijedtek meg a sok néző, a nagy hazai szurkolás és a rendkívüli körülmények miatt."

A válogatott kedd délelőtt meglátogatja Kadhafi szülőházát, délután edz. A magyar csapat szerdán, Líbia csütörtökön játszik a torna 3. résztvevőjével, Albániával.