Megint átverték a fedezetlen csekkes futót

2009.03.06. 13:02
Vozár Attila a második helyen végzett egy hollandiai hatórás futóversenyen, a szervezők a megtett távot rögzítő chip hibája miatt kilencediknek sorolták vissza. A békéscsabai atléta az Egyesült Államok 24 órás bajnokságát nyerte novemberben, pénzt azóta sem kapott érte.

Második helyen ért célba, de csak a kilencedik helyen végzett Vozár Attila békéscsabai ultrafutó a hollandiai Steinben rendezett hatórás futóversenyen vasárnap.

A békéscsabai atléta 50 kilométerig világcsúcson belül futott a 3098 méteres, szintkülönbség nélküli körpályán, a negyedik órában elfáradt, kissé visszaesett. A versenyt az orosz Alekszej Beloszljucsev nyerte, hat óra alatt 85 004 métert futott, Vozár végül (saját mérése szerint) 81 kilométer körüli teljesítménnyel a 235 induló közül a második helyen végzett.

Pontos eredményét, a megtett távot a szervezők nem tudták megmondani, de az eredményhirdetésen dobogóra állt, megkapta a 2. helyezettnek járó serleget, oklevelet, ajándékot és pénzjutalmat.

Hazaérkezés után derült ki, hogy a rendezők kézzel írták a köröket, és a távot mérő chip hibájára hivatkozva csak 76 668 métert ismertek el, a magyar futó ezzel a kilencedik helyre esett vissza.

Vozár szerint a szervezők hibáztak, még nem kértek vissza tőle semmit, nem is adná se a serleget, se a pénzt. A hollandiai felkészítő versennyel és a jól sikerült februári tunéziai edzőtáborral szezonja főversenyére, a március végi, Milano melletti 100 kilométeresre készül.

A békéscsabai futó novemberben megnyerte az Egyesült Államok 24 órás futóbajnokságát, fedezetlen csekkel fizették ki, a bűnügyben nyomozás indult. Vozár karácsonykor postán kapott egy újabb csekket, kisebb összegről, mint amennyi jár, de emögött sem volt fedezet. Az ügyben azóta sem történt előrelépés, az atlétát csak újabb és újabb időpontokkal hitegetik, de pénzét még nem kapta meg.

A Magyar Atlétikai Szövetség az amerikai és a nemzetközi szövetségnél is jelezte az ügyet. Gyulai Márton, a MASZ főtitkára az Indexnek elmondta, a tengerentúlon vizsgálják az ügyet, eddig eredmény nélkül.