Szabó Attila a hétpróba bajnoka

2009.03.08. 19:06

A 60 m gát kellemetlen közjátéka volt, hogy nem indult el az elektromos mérés a Syma Csarnokban, így kézi idő került kiegészítő számítással a pontértékhez. Második helyen Szabó klubtársa, a szintén debreceni Skoumal Péter végzett (5486 p), harmadikként Kasper István állhatott fel a dobogóra (4991 p). Szabó Attila - aki épphogy lemaradt a torinói fedett Eb-meghívásról - felemás érzésekkel kommentálta a történteket a szövetség honlapján:

"Az első nap nagyon jól sikerült, közel az egyéni csúcsomhoz. Magasban idei legjobbamat ugrottam. Néztem is a torinói részeredményeket, az ottani nyolcadik helyre jó lett volna. Ma reggel érzésem szerint nagyon jól gátaztam, szerintem egyéni legjobb volt, de nem indult el az óra. Rúddal beállítottam a legjobbamat, és végül 100 ponttal maradtam el a linzi eredményemtől. Sajnálom a gátat, lelkileg megviselt."

A versenyszám hazai legjobbja, a bokasérülésből lábadozó Zsivoczky Attila így kommentálta a látottakat:

"Attila jó formában volt, sajnos ez a gátas probléma rányomta bélyegét a második napra. Szerintem legalább 70 pontot veszített. Tudom, hogy ennél jobbat szeretett volna csinálni, mindkét nap jól küzdött." (MTI)