Usain Bolt futni tanítja C. Ronaldót

2009.03.09. 10:41
A nyári atlétikai világbajnokságra Berlinbe érkező háromszoros olimpiai bajnok jamaicai csodafutó pár napig együtt készül majd a jelenlegi első számú labdarúgóval.

Együtt edz nyáron Usain Bolt háromszoros olimpiai bajnok atléta és Cristiano Ronaldo, a Manchester United aranylabdás futballistája.

Ricky Simms, a jamaicai csodafutó menedzsere szerint Usain segíteni szeretne a labdarúgónak abban, hogy még gyorsabb lehessen. „Amikor nyáron Európába érkezik, biztosan összehoznak egy-két közös tréninget" - jelentette be vasárnap Simms.

000 DV476406

Az atlétika világbajnokságot augusztus 15-23 között rendezik Berlinben, Bolt így előreláthatólag már a nyár közepén, a felkészülés végére a Európába jön.

A találkozó nem reklámfogás, hiszen a két sportolót nem ugyanaz a sportruházati cég szponzorálja. Bolt saját bevallása szerint nagy rajongója a portugál csatárnak, ezért szegődne el hozzá ideiglenesen személyi edzőnek. Cserébe mindössze egy aláírt Ronaldo mezt kért.

000 Par2138531

Bolt a tavalyi pekingi olimpián három számban (100 méter, 200 méter, 4 x 100 m váltó) is világcsúccsal lett olimpiai bajnok, míg Ronaldót tavaly szinte az összes szavazáson a világ legjobb futballistájának választották.

Ronaldónak nem ez az első különleges felkészülése, tavaly januárban egy reklámfilm kedvéért egy Bugatti Veyron versenyautóval futott versenyt.