Innentől Fabio Capellón múlik

2009.03.10. 11:11 Módosítva: 2009.03.10. 11:26

Látszólag mindenki számára kedvező eredménnyel ért véget David Beckham átigazolása, az angol középpályás az AC Milannál fejezi be a Serie A-szezont, majd július 15-én, a nemzetközi átigazolási piac megnyitása után csatlakozik a Los Angeles Galaxyhoz. Legalább novemberig az MLS-ben folytatja, ekkor vásárolhatja ki magát az amerikai szerződéséből hátralevő két évből.

A kaliforniaiak korábban jelezték, nem fognak egyszerűen lemondani Beckhamről (a Milan által tett 5 millió dolláros ajánlatot kinevették, mondván, csak az angol sztár mezeinek eladásából 49 millió dollárt kaszáltak), az olaszok viszont anyagilag nincsenek olyan helyzetben, hogy kivásárolják a szélsőt, az is gondot okoz, hogy a jelenlegi keret fizetését állják.

000 Was1801898

Beckham viszont hallani sem akart arról, hogy visszatérjen az Egyesült Államokba, az angol válogatott edzője, Fabio Capello ugyanis többször elmondta, csak akkor számít a játékosra, ha erős bajnokságban edződik, mert csak úgy lehet hasznára a csapatnak. Az olasz szakember szavainak azzal adott nyomatékot, hogy Beckham nem volt tagja a keretnek, amikor a Galaxynél játszott.

Az amerikaiak és a Milan között létrejött egyezség része, hogy a nyáron a keleti parton haknizó olaszok egy bemutató mérkőzésre átugranak Los Angelesbe is, de természetesen a hétfőn lejárt kölcsönszerződés meghosszabbításáért is fizetnie kell a Milannak. Ha november 22-én Beckham valóban kivásárolja magát élő szerződéséből, a Galaxy már biztosan jó üzletet csinált az angollal.

Beckham családja a mai napig Los Angelesben él, ami bizonyítja, hogy a Serie A-ban újjászületett játékosnak kezdettől az volt a célja, ami végül az ügy végeredménye lett: befejezi a szezont Olaszországban, majd visszatér a Galaxyhez, és reménykedik, hogy Capello behívja az angol válogatott szeptemberben és októberben következő három sorsdöntő meccsére (Horvátország és Fehéroroszország ellen Angliában, Ukrajna ellen idegenben játszanak).