Az UEFA elégedett az Eb előkészületeivel

2009.03.12. 15:45

A két leendő helyszínen mindent rendben talált, s elégedett a látottakkal az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) szakértői bizottsága, amely hétfőtől csütörtökig Budapesten és Debrecenben ellenőrizte a jövő januári futsal Európa-bajnokság előkészületeit.

A látogatást csütörtökön egy megbeszélés zárta, amelyen bejelentették, hogy az Eb-döntőre eljön Michel Platini, az UEFA elnöke is. Az európai szövetség részéről Didier Andrist lesz a torna igazgatója. A szakember leszögezte: minden, az Eb-vel kapcsolatos kommunikációnak angol nyelven kell történnie, a projektben csak olyanok működhetnek közre, akik az angolt is tökéletesen beszélik.

Számos technikai kérdésről szó esett, eldőlt például, hogy a pályák borítása fekete lesz. A szervezők a kéthetes Eb alatt mintegy 100 ezer nézőre számítanak a Papp László Budapest Sportarénában, illetve a Főnix Csarnokban.

A következő egyeztetés júliusban lesz. A torna sorsolását szeptember 24-25-én tartják Debrecenben, a Kölcsey Ferenc Konferencia Központban. Az már biztos, hogy a házigazda magyarok pályára lépnek a torna nyitómeccsén január 19-én, Budapesten.