A világ legjobb zsokéja üli idén Overdose-t

2009.03.12. 14:30
A veretlen magyar csodaló április 19-én a budapesti, hétmilliós OTP Hungária Nagydíjon kezdi a szezont, a belga Christophe Soumillon ül majd a nyergében. A CIG Közép-európai Biztosító szponzorszerződést kötött Overdose gazdájával.

Április 19-én a Kincsem Lovasparkban, az eddigi legnagyobb összdíjazású magyar futamon kezdi az évet a veretlen magyar csodaló. Az OTP Hungária Nagydíj 1000 méteres egyenes, hétmillió forintos verseny főszponzora a pénzintézet, így nem a Nemzeti Lóverseny Kft. büdzséjét terheli az összeg.

A budapesti futamon, és az egész szezonban Christophe Soumillon üli Overdose-t. A 28 éves belga 2001 óta Franciaországban, Nagy-Britanniában, Hongkongban, Írországban, Olaszországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és az Egyesült Államokban összesen 58 nagy versenyt nyert.

Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa elmondta, a belga kereste meg őket. Soumillon a világ legjobb lovait ülte meg, Mikóczy szerint jelenleg a világ legjobb zsokéja, de az első tízben biztosan ott van.

A belga zsoké igazi szupersztár a lósportban, Budapestre két nappal a nagydíj előtt, április 17-én érkezik. Szépségkirálynő felesége van, a szakértők szerint olyan, mintha Lewis Hamilton vagy Cristiano Ronaldo vállalna szerepet a magyar sportban. Overdose-t Baden-Badenben és Párizsban látta, szinte szerelmes a lóba.

Eddigi állandó lovasával, Andreas Suboriccsal sem szakítottak, az osztrák idén Baden-Badenben lovagolhatja Overdose-t.

Fontos változás, hogy a hazai tulajdonú CIG Közép-európai Biztosító Zrt. - nem publikus összegű - szponzorszerződést kötött az újonnan létrejött, és Mikóczy összes lóversenyzéssel kapcsolatos tevékenységét bonyolító Mikoracing Team Kft-vel. A biztosítóé a lóval kapcsolatos összes marketingjog, új terméküket Overdose-zal vezetik be.

Overdose idei programja

04.19. Kincsem Park
05.23. Haydock Park, Temple Stakes
06.16. Ascot, King's Stand Stakes
06.20. Ascot, Golden Jubilee Stakes
07.10. Newmarket, July Cup
08.30. Baden-Baden, Goldene Peitsche
10.04. Párizs, Longchamp, Prix de l'Abbaye vagy Japán, Nakamaya, Sprinters Stakes
11.07. Kalifornia, Santa Anita, Breeders Cup vagy Melbourne, Flemington Park, Pattinack Farm Classic
12.15. Sha Tin, Hong Kong Spirit