Talmácsi Gábor ötödik lett Estorilban

2009.03.16. 09:42

Kiváló körülmények fogadták a vb-re készülőket Estorilban. Az eddigi tesztekhez képest most szinte minden csapat képviseltette magát. Talmácsi és csapata szinte megállás nélkül próbálgatta az újabb beállításokat. Sikerült rengeteg új dolgot kipróbálni, a tesztelés eleje kiemelkedően jól sikerült, Talmácsi gyors köröket tudott motorozni, ennek ellenére érezhető volt, hogy változtatni kell a geometriai beállításokon, bár ennek a pontos okát még nem ismerik.

A vasárnap tapasztalata, hogy Talmácsi motorja a féktávokon nem igazán engedelmeskedik, emiatt a kigyorsítás is kritikus, mert így nem tudja időben megfordítani a motort. Ráadásul napközben adódott egy technikai probléma is, ami elég sok időt elvett a csapattól, ezért a tesztelés el is húzódott. Valószínűsíthetően a kipörgés gátló szenzora romlott el, ami így sokat visszavett a teljesítményből, de erre még az este folyamán tovább keresik a választ a szerelők.

Talmácsi Gábor így értékelt: „A mai tesztelés sikerességéhez minden adott volt, ennek ellenére bebizonyosodott, hogy a motor beállításai még nem tökéletesek. Az utolsó köröket már kipörgés gátló nélkül tettem meg, mert ennek beállításai nem voltak megfelelőek. Mindettől függetlenül továbbra is optimistán állunk a holnaphoz. A mai eredményemhez képest holnap még jobbat szeretnék elérni!”

A vasárnapi teszt végeredménye: 1. Marco Simoncelli 1:41:282 - 44 kör. 2. Hector Barbera 1:41:298 - 85 kör. 3. Mike DiMeglio 1:42:011 - 55 kör. 4. Alex Debon 1:42:668 - 27 kör. 5. Talmácsi Gábor - 1:42:804 - 53 kör.