Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Kilőtték a szupersztár baseballos szemét

2009.03.18. 10:34
A Pittsburgh Pirates és az Oakland Athletics korábbi sztárja gyermekeknek tartott tréninget, amikor az egyik lövés eltalálta a bal szemét.

Egyik szemére megvakult a baseballsztár Miguel Diloné. A már visszavonult klasszis gyerekeknek tartott edzést, amikor eltalálta a labda. Miguel azonnal az Union Medica klinikára szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni a sérült szemet.

Diloné Dominika fővárosában, Santiagóbam született 1954. november 1-jén. 19 éves korában, 1974-ben indult profi karrierje, az észak-amerikai profiligában, a MLB, a Pittsburgh Pirates csapatában.

12 szezont húzott le a Pittsburgh mellett az Oakland Athletics, a Chicago Cubs, a Cleveland Indians, a Chicago White Sox, a Montreal Expos és a San Diego Padres csapataiban, összesen 800 meccsen szerepelt.

Az 1980-as MVP szavazáson a 22. legtöbb voksot kapta. Pinch runner volt, azaz az a játékos, akit akkor cserélnek be, ha gyors ember kell a bázis lopáshoz, karrierje során 267 SB (Stolen Base – lopott bázis) ért el.

A lopás a baseballban azt jelenti, hogy az alapponton álló játékos,egyszer csak elkezd futni a kettes alappont felé, miközben a dobó játékos elkezdte a dobó mozdulatot. A baseballban a liga legjobb lopói akkora sztárok, mint a nagy ütök. Minden idők legnagyobb lopó játékosa Rickey Henderson volt, aki pályafutása során 1406 SB-t ért el.