A pályán halt meg a 21 éves walesi rögbis

2009.03.23. 10:41
Leon Walker, a Wakefield Wildcats rögbise a Celtic Crusaders elleni találkozón akció közben szenvedett sérülést. Még a pályán megpróbálták újraéleszteni, kórházba szállították, de már csak a halál beálltáról tudtak beszámolni az illetékesek. A mérkőzés félbeszakadt.

A walesi Super League-meccsen a 63. percben történt a tragédia. Az angol utánpótlás-válogatott játékos akció közben ütközött ellenfelével, és összeesett. Azt gyanítják, olyan szerencsetlénül esett, hogy a nyakát törte.

A meccsre kirendelt orvos próbálta újraéleszteni, majd helikopterrel a közeli Sawansea-ban található Morriston kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta.

A játékosok 40 percig várakoztak, majd az érkező hírek hatására a játékvezetők félbeszakították a meccset. Walker novemberben csatlakozott a klubhoz, édesapja, Steve Walker is profi rögbijátékos volt.

Ő a második Wakefield rögbis, aki öt hónapon belül meghalt. Tavaly novemberben a csapat 31 éves játékosa, Adam Watene szívroham következtében hunyt el.