Pucéran futkározott Párizsban rúdugróbajnok

2009.03.29. 14:50 Módosítva: 2009.03.29. 15:41
Végső elkeseredésében meztelenre vetkőzött, és rúdjával Párizs utcáin szaladgált a francia Romain Mesnil világbajnoki ezüstérmes rúdugró. Szponzorokat szeretne.

Robert Mesnil meztelen szaladgálását videóra vette, feltette az internetre azt remélve, hogy felkelti magára a figyelmet, miáltal végre új szponzorszerződést köthet. Mesnilnek az amerikai Nike céggel kötött szerződése tavaly lejárt, és a sportszergyár nem hosszabbította meg.

A francia sportoló 2007-ben nyert ezüstérmet az oszakai atlétikai világbajnokságon. Nem ő az egyetlen élatléta, aki hasonló gonddal küszködik, a gazdasági válság nekik sem kedvez.

Mesnil első érmét az 1999-es Universiádén szerezte, harmadik lett Palma de Mallorán. A lisszaboni fedettpályás vb-n szintén bronzérmet szerzett. 2006-ban a göteborgi Eb-n már a dobogó második fokára állhatott fel 565 centis eredményével, két éve pedig a vb-, Oszakában 586 centivel lett ezüstérmes.

Három olimpián szerepelt, Pekingben nem tudott a döntőbe jutni, 555 centis eredménnyel kiesett.

Nem ő az egyetlen aki ezt az utat választja, nemrégiben egy német női futballcsapat játékosai dobták le ruhájukat, labdára gyűjtöttek.