Magyarország kiemelt az Eb-sorsoláson

2009.03.30. 12:34

Tizenkét csapat kvalifikálta magát a hatodik, 2010. január 19. és 30. közötti Magyarországon rendezendő futsal Európa-bajnokságra. A sorsolás szeptember 24-én, Debrecenben lesz, az UEFA elkészítette a kalapok beosztását.

A kiemeltek Magyarországon kívül a címvédő spanyolok, valamint a rangsorban rögtön utánuk következő olaszok és az oroszok. Ukrajna, Portugália, Csehország és Szerbia alkotja a második négyest, míg Szlovénia, Belgium, valamint a két újonc, Fehéroroszország és Azerbejdzsán válogatottja került a 3. csoportba, írja a futsal-hungary.hu.

A torna csoportmeccseit január 19. és 24. között bonyolítják, naponta egy-egy mérkőzést láthat a debreceni és a budapesti publikum is. Mindegyik hármasból a két első jut a 25-én és 26-án rendezendő negyeddöntőbe.

Az elődöntőkre január 28-án lesznek a Főnix-csarnokban, két nappal később ugyanott lesz a bronzmeccs és a döntő is.

"A selejtezők során jóval szorosabb, kiélezettebb összecsapásokat láthattunk, mint a korábbi kiírások során. A nagyobb tapasztalatnak jelentősége volt a döntő pillanatokban. Nagy elvárásaink lehetnek a magyarországi tornával kapcsolatban is, ahol a csapatoknak a legjobb feltételeket biztosítjuk, hogy ez legyen a valaha volt legjobb futsal Európa-bajnokság." - mondta Laurent Morel, az UEFA futsalért felelős igazgatója.