Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Tartalékos birkózó-válogatott az Eb-n

2009.03.30. 15:29

A viadal első két napján a szabadfogásúak küzdelmeire kerül sor, ezekben a hétből csupán négy súlycsoportban lesz magyar érdekelt. Gulyás István szakágvezető régen volt ilyen nehéz helyzetben: "Igazság szerint borzalmas három hónap áll mögöttünk. Ritter és Aubéli búcsúja után abban bíztam, hogy Hatos Gábor és Wöller Gergő viheti tovább a hagyományokat, s ők szállíthatják majd az érmeket. Erre Hatos január végéig egyáltalán nem edzhetett, Wöller pedig új súlycsoportban, 66 kilóban próbálkozik, ráadásul neki is voltak problémái. A két fiatal közül az olimpián is szerepelt Veréb István csak az utolsó három hétben tudott edzeni, Ligeti Dániel pedig még mindig csak juniorkorú."

Csütörtökön és pénteken következik a nők versenye. A magyar csapat ebben a szakágban legjobbját, a nemrég műtéten átesett Sastin Mariannát kénytelen nélkülözni. A legutóbbi négy kontinensviadalon mindig érmes versenyző hiányában Vatai László kapitány csak három birkózót visz magával Litvániába: "Nehéz helyzetben vagyunk, nem a legjobb körülmények között készültünk. Ennek ellenére a három lány közül Barka Emesétől érmet várok, míg Szabó Emesétől és Godó Kittitől a legjobb öt közé kerülést"

A viadalt hétvégén a kötöttfogásúak zárják. Sérülés miatt a tavaly Eb-harmadik Módos Péter, illetve a 2006-os Európa-bajnok Lőrincz Tamás sem utazhat társaival. A fogásnem erősségét jelzi ugyanakkor, hogy nélkülük is több éremesélyese van a keretnek, hiszen a címvédő Bácsi Péter, az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán, a 2007-ben bronzérmes Kiss Balázs, illetve a veterán, ötszörös vb-második Deák Bárdos Mihály is szőnyegre lép.

"A kisebb kategóriákban a sérülések keresztülhúzták a számításaimat, ám a fenti súlycsoportokban jöhetnek az eredmények, az érmek. Bácsi, Fodor, Kiss és Deák Bárdos is odaérhet a dobogóra, de legalábbis a közelébe - mondta az MTI-nek Struhács György kapitány. - Bácsi kategóriájában nagyon sűrű a mezőny, öten-hatan szinte egyforma eséllyel pályáznak az aranyéremre, köztük Peti is. Fodor Zolinak nagyon jót tett a pekingi ezüst, az eddig sem rossz hozzáállása még kiválóbb lett, s ez nagyon biztató. Kiss Balázsnál a legnagyobb probléma, hogy hullámzó a teljesítménye, de ha összeszedi magát, szép eredményt érhet el. Deák Bárdos Misi már túl van karrierje csúcsán, ám a szabályváltozás kedvezett neki, s egy szerencsés sorsolással érmes lehet."

Program, magyar indulók:

Kedd: szabadfogás 55 kg, 66 (Wöller Gergő), 84 (Veréb István), 120 - selejtezők, elődöntők 8 ó, vigaszág 16, döntők 17

Szerda: szabadfogás 60 kg, 74 (Hatos Gábor), 96 (Ligeti Dániel) - selejtezők, elődöntők 8 ó, vigaszág 16, döntők 17

Csütörtök: nők 51 kg (Szabó Emese), 59 (Godó Kitti), 67 - selejtezők, elődöntők 8 ó, vigaszág 16, döntők 17

Péntek: nők 48 kg, 55 (Barka Emese), 63, 72 - selejtezők, elődöntők 8 ó, vigaszág 16, döntők 17

Szombat: kötöttfogás 55 kg (Molnár Gábor), 60 (Ja:ger Krisztián), 66 (Dreschler Attila), 74 (Bácsi Péter) - selejtezők 8 ó, vigaszág 16, döntők 17

Vasárnap: kötöttfogás 84 kg (Fodor Zoltán), 96 (Kiss Balázs), 120 (Deák Bárdos Mihály) - selejtezők, elődöntők 8 ó, vigaszág 14, döntők 15. (MTI)

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft